Det var ett äventyr!

22 kommentarer

Sommaren 2012 är en sommar jag alltid kommer att minnas med ett leende på läpparna!

Jag önskar dock att jag haft möjlighet att ha med mig en bättre kamera än den kompakta gamla trotjänare som följde med i byxfickan, för den natur jag fått se har varit helt underbar! Bilderna som fastnade på näthinnan skiljer sig ganska markant från de som sparades i minneskortet – men det är kanske inte så konstigt ändå.

Minnet av mygg, knott, blinningar, bromsar, ösregn, stekande sol och skoskav kommer att blekna ganska snabbt med tiden, medan naturupplevelserna kommer att bli allt tydligare.

Solstrålarna som får spegelblanka sjöar att gnistra, dimman som stiger från fältet i morgonsolen, alla dofter som skapar trivsel och välbefinnande, fåglarnas sång, ljudet från våra steg längs asfalt och grusväg.

Man stannade upp många gånger för att verkligen kunna ta del av allt det vackra som fanns omkring en. Frihetskänslan var total och en önskan om att äventyret aldrig skulle ta slut följde mig längs vägen.

Det mest värdefulla under resan var dock alla människor man mötte som intresserat undrade vad det var jag höll på med, och det har resulterat i flera nya vänskaper i vårt avlånga land. Affe och Susanne, Gerry, Magda, Jan med familj, och många, många fler!

Nästan hela vägen!

Efter att jag passerat Jönköping började jag se målet, och stegen blev både längre och fler för att nå Ystad så snabbt som möjligt. Jag antar att regnet hjälpte till att skapa en mättnadskänsla på vad jag fått uppleva.

Sju veckor är en lång tid, och den sista dagen pressade jag mig själv så hårt det bara var möjligt!

Jag kände mig klar!

Av resans 1920 km kändes de sista 6 km som de längsta, och hur jag än försökte så verkade inte stegen vara långa nog för att nå målet tillräckligt snabbt. Men till slut kunde vi nå fram till Ystads Centralstation där vänner och familj mötte upp och hälsade oss välkomna hem.

Det som började som en galen idé en grådaskig höstkväll 2009 slutade med att jag några år senare fick göra mitt livs äventyr genom Sveriges land – tillsammans med min bästa vän Debbie.

Medan jag nu sitter här och försöker smälta allt jag fått uppleva för att kunna skriva ner allt så utförligt som möjligt vill jag rikta ett stort tack till familj, vänner och alla andra som peppat mig längs vägen!

Ert stöd gjorde varje steg så mycket lättare, och utan alla er hade det aldrig gått att genomföra!!

Ha en underbar sommar!

 

Skrivet av Henrik Olsson

2012 07 21 || 11:00

Publicerat i Den Stora Vandringen

22 svar to 'Det var ett äventyr!'

Subscribe to comments with RSS

  1. Grymt imponerande 😀 Och jag förstår att det varit en obeskrivlig resa och upplevelse!

    tess

    2012 07 25 || 07:32

  2. Har varit ruskigt kul att följa din vandring, jag är grymt impad. När gör du nästa? 😛

    Lisa

    2012 07 27 || 00:28

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz: