Där stillheten låter sig finnas

4 kommentarer

Där stillheten låter sig finnas

Där stillheten låter sig finnas hittar man mig en dag som denna. Veckans arbetspass är avverkade, och nu kan man se fram emot några dagars ledighet.

För stunden känner man sig något sliten, och sömnen fortsätter att vara något “hackig”.

Mestadels kan man nog tillskriva Wilja detta. Samtidigt får man inte förbise det faktum att allt också går mot bättre tider.

I morse väckte hon mig vid 10-tiden, vilket jag ansåg vara alldeles för tidigt. Jag släppte dock ut henne innan jag kröp tillbaka under täcket. Något ytterligare livstecken från mig skulle inte kunna ses förrän efter ytterligare några timmar.

Hon tyckte dock att det var en bra idé att gnälla och envist dra i täcket. Det sägs att trägen vinner, och i detta fall fick hon till slut som hon ville.

Smått nyvaken gjorde jag i ordning en välbehövlig kopp med kaffe och satte mig inne på kontoret. Det fanns ett överhängande behov av att vakna till ordentligt innan man tog tag i dagen.

Ogräs växer bättre…

När väl kaffet gjort sitt bestämde man sig för att ägna tid åt trädgården. Bland annat planterades lite paprika som växt i köksfönstret under en längre tid. Huruvida det var för sent eller inte återstår nog att se.

Jag passade även på att rensa lite ogräs i och mellan planteringslådorna, innan jag gick loss på hundgården. Visst är det förvånande att ogräs växer utan några som helst problem, medan allt annat kräver omsorg..

Efter att det mesta av ogräset ryckts upp passade jag även på att spruta ogräsättika där vidare växtlighet inte var önskvärd. Det återstår att se huruvida det faktiskt kommer att ha någon verkan.

Ogräset i hundgården är ju ständigt återkommande, men samtidigt har det faktiskt blivit bättre det senaste åren. Det envisa rensandet har verkligen gett resultat, även om kampen mot ogräs kommer att fortsätta i all evighet.

Med detta sagt kan man nu dra sig tillbaka på den plats där stillheten låter sig finnas.

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt härlig söndag!

« « « henrikolsson.eu – föreläsningar finns på facebook » » »

« « « Vad är downshifting för något? » » »

Skrivet av Henrik Olsson

2022 06 19 || 18:32

Publicerat i Baronen - In Real Life

4 svar to 'Där stillheten låter sig finnas'

Subscribe to comments with RSS

 1. Det med ogräs är en gåta, men i mitt fb-inlägg om att ogräs kan vara vackert uttryckte någon sej att ogräs är blommor som växer på fel ställe.

  Marianne

  2022 06 19 || 19:23

 2. Önskar dig en fin kommande vecka

 3. Stillhet??? Med en valp!
  Kram!

  skåningen

  2022 06 20 || 09:36

 4. Rensa ogräs har aldrig varit min favorithobby.

  Annika

  2022 06 20 || 12:18

Lämna en kommentar: