Den Stora Vandringen

42 kommentarer

 

|| sammanfattning – den stora vandringen  ||

  Promenaden sträckte sig mellan Kiruna – Ystad
  Starten gick av stapeln 2012-06-02, klockan 04.00
  Vi nådde målet 2012-07-20, klockan 11.45
  Promenaden beräknades ta 11 veckor, men vi klarade av det på enbart 7
•  En dagsetapp låg i genomsnitt på 39 km/dag
  Vandrarna var jag och schäfetiken Debbie!

|| strävan efter en dröm  ||

I tron att allt är möjligt har jag ömt vårdat en relativt galen dröm om att en dag kunna gå från Kiruna till Ystad tillsammans med ett par av mina hundar. Uppgiften har inte varit helt enkel att lösa, men när vi närmade oss starten kunde jag äntligen stolt bocka av varje bit i planeringsarbetet! Vi var redo att starta!

Den 2 juni 2012, klockan 04.00 stod vi ivriga vid Kirunas Centralstation efter en 25 timmar lång bilresa från Falkenberg! Startskottet ljöd och vi drog igång en vandring som skulle ta 7 veckor innan vi äntligen nådde målet i Ystad. Trötta, slitna och hungriga. Men ack så nöjda!

Med en gemensam insats hade vi övervunnit varje hinder, och med uppmuntrande ord från vänner, familj och främlingar höll vi modet uppe längs hela vägen!

Drygt 1900 km avverkades.
Till fots.

På kartan kan du se vilken väg vi gick!

Den Stora Vandringen

|| träningen inför ||

Träningen inför denna stora utmaning var uppdelad i flera delmål, där jag och Debbie försiktigt tänjde på gränserna för att vara så förberedda som möjligt. Både fysiskt och psykiskt.

Att detta skulle innebära stora påfrestningar på oss var jag väl medveten om, och med facit i handen hade jag säkert kunnat träna än mer, men att kombinera ett heltidsarbete med drygt 4 timmars träning/dag var mer än tillräckligt vissa veckor!

|| presentation av oss vandrare ||

Vi som var utvalda för detta äventyr är ingen mindre än mig själv och min trognaste av vänner: Schäfertiken Blades Debbie!

Under många år har vi vandrat sida vid sida, och mer än en gång har jag dragit med denna underbara hund på ännu ett galet upptåg genom Sverige!

Nu har det äntligen blivit dags för ännu ett äventyr som slår alla tidigare galna upptåg!

Detta blir för hennes del det allra sista eldprovet hon behöver genomgå, och när vi väl är i mål kommer hon pensioneras!

|| bloggen levde vidare ||

Under vår vandring lyckades jag i stort sett varje dag uppdatera bloggen, även om det ibland enbart blev korta inlägg. Vi använde oss av ett mobilt bredband från Telia, och det fungerade över förväntan!

|| bakgrundsfakta ||

Det var en ganska vanlig höstkväll 2009, och jag var precis på väg hem med mina hundar efter en långpromenad i skogarna när en otrolig tanke slog mig: Varför inte ta med alla hundarna på en långpromenad från Kiruna till Ystad?

Tanken till denna galna idé föddes efter att jag, min sambo, schäfertiken Debbie och papillonhanen Challe tidigare det året avslutat en cykelsemester från just Kiruna till Ystad. När vi väl nådde Ystad den gången kände jag mig väldigt mätt på äventyr och extrema saker, och trodde aldrig att jag skulle få för mig att göra något liknande igen. Än mindre något värre.

Det skulle dock visa sig att jag hade fel, och bara någon månad efter att vi återhämtat oss från cykelsemestern föddes tanken på denna långpromenad.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I kategorin “Den Stora Vandringen” kan du läsa om förberedelserna och vandringen i sig, och skulle du ha några frågor som du inte finner svaret på är du välkommen att kontakta mig via mail.

Mvh
Henrik Olsson

Skrivet av Henrik Olsson

2009 12 03 || 18:13

Publicerat i

42 svar to 'Den Stora Vandringen'

Subscribe to comments with RSS

 1. hej vilken otrolig peRESTATION MYCKET IMPONERAD HADE VART ROLIGT ATT GJORT SJÄLV VEM VET
  men kanske inte just nu.

  annakarin berg

  2016 07 10 || 15:45

 2. Vilken härlig känsla det måste ha varit när ni var färdiga med vandringen. Du måste ha fått se och upptäcka mycket efter vägen.Vilken kul idé.

  Annika

  2019 05 12 || 17:34

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz:

%d bloggare gillar detta: