Om oss på Hundgården

61 kommentarer

Om oss på Hundgården

Om oss på Hundgården!

Det är väl nästan tvång att skriva ett inlägg om oss på Hundgården. Det är i utkanten av Falkenberg man finner mig och mina två hundar, Turbo och Wilja. Turbo är en snart 10-årig blandras hane (siberian husky/flatcoated retreiver), och Wilja är inte helt oväntat en schäfer.

I vår enkla boning lever vi det enkla och harmoniska livet i ett litet hus i skogen.

Till vardags är det träning i olika former som gäller. Där är cykling den absoluta favoriten, då cykeln varit en ständig följeslagare genom mitt liv. Man nöjer sig dock inte enbart med detta, och powerwalk med vovvarna är en annan favorit.

Ska man tro de senaste årens hittills ouppfyllda nyårslöften ingår även löpning… Några bevis för detta finns dock inte än.

Sen ett antal år tillbaka har jag valt att dra ner på arbete för att få mer tid med det som är viktigt. Hundarna är på första plats, och därefter träningen.

Det är en gedigen lista jag inte kan gå in på här, men längst ner på den finns i alla fall ‘trädgårdsskötsel’.

Jag har alltid haft många hobbies, och idag är det nog ganska avskalat till hundar, teologi och kreativt skrivande.

Den kreativa ådran har varit allestädes närvarande genom mitt liv, men idag kan man närmast se falnande spår av detta i min blogg där jag i ord och bild krampaktigt försöker hålla en döende konstnär vid liv.

Min omvärdering kring just arbetslivet baseras främst på tankesätten kring downshifting. Man blir på många sätt rikare av att leva lite enklare.

Via den här bloggen kommer du att kunna följa oss genom den grå vardagen, där äventyr och upptåg naturligtvis ingår.

 • Förverkligade utmaningar:

1995 – Läste teologi 1 år på Bibelskola Syd
1996
– Flyttade hemifrån och ner till Malmö
2007 – Köpte min första schäfer Debbie
2008 – Köpte ett hus och förvandlade det till det som idag kallas för “Hundgården”
2009
Cyklade från Kiruna till Ystad med min dåvarande fästmö och två av våra fem hundar
2012Gick från Kiruna till Ystad tillsammans med min schäfertik Debbie
2014 – Lämnade en fast, trygg och välbetald anställning för att kunna söka friheten
2014 – “Var det bättre förr” – Det var ett projekt där jag levde utan el och rinnande vatten under 1 år
2016 – Utbildade mig till ordningsvakt
2017 – Började arbeta mer aktivt med föreläsningarna
2020 – Låta cykeln ersätta bilen i allt större utsträckning
2021
– Började ånyo studera teologi på Hyllieparks Folkhögskola

Hundgårdens kaotiska kumpaner:

DSC_1097.1

Turbo är en korsning mellan Siberian Husky och Flatcoated Retriever, och gillar fart och fläkt – men också att ligga bredvid husse i soffan och bli kliad på magen.

Han är var från början en av kunderna på Glada Bäverns Hundpensionat, innan det blev bestämt att han skulle flytta hit på heltid i mars 2015.

Han är en av de mest sociala och snälla vovvar som någonsin bott här, och han trivs bäst om han får ligga bredvid husse i sängen!

Utöver långpromenader har han tillgång till en drygt 3000 m² stor inhägnad att busa och leka i.

Wilja flyttade hit i maj -22, och har växt upp betydligt snabbare än man önskat. Hon är idag en bastant och bestämd liten fröken på 10 månader. Att husse blivit hennes stora favorit i livet är knappast något man förvånas över.

Om oss på Hundgården

Detta var lite om oss på Hundgården. Välkommen till vår enkla vardag!!

/Henrik, Turbo och Wilja

Vi finns också på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2009 11 28 || 12:27

Publicerat i

61 svar to 'Om oss på Hundgården'

Subscribe to comments with RSS

 1. Kanske skulle du ge dig utmaningen att skaffa dig ett riktigt jobb?

  Svar: Jag tjänar nog mer än vad du gör i alla fall… så kanske du själv skulle skaffa dig lite ryggrad så du slipper skriva anonyma kommentarer?

  Suckar tungt

  2010 02 23 || 04:48

 2. Ser att du har en schäfer, jag var inne hos din sambo också och frågade, har du gått kurs med din hund?

  Jag har precis köpt en schäfervalp och funderar på om man kanske ska göra det eller?

  Penny

  penny

  2010 04 10 || 18:54

 3. Vad fin hund du har!

  annsan_s

  2010 04 11 || 17:50

 4. Mycket fina hundar du har =)

  Svar: Tack =)

  deaa

  2010 04 15 || 21:45

 5. vilken pinsam och trafisk kommentar den där anonyma gav. sorgligt att vissa människor inte förstått något om livet.

  hursomhelst. jag har ingen aning vem du är, och ryggar ofta när jag ser schäfrar. inte för att jag är rädd för hunden, men att jag är rädd att ägaren är okunnig och inte kan hantera sin oftast kraftfulla hund.

  det är kul att se att du har haft ett äventyr med dina hundar, och tragiskt att det behövdes avliva. kanske är det dags att slopa fördomarna kring “hårda” och “farliga” killar med schäfrar.

  du skriver fint och passionerat, hoppas allt ordnar sig med hundarna och framtida projekt!

  Svar: Tackar =)

  Jonas

  2010 04 16 || 01:39

 6. Jag säger som alla andra på det här inlägget, men grymma dogs hörru!

  pelle

  2010 04 19 || 22:38

 7. Det låter som att ni och era vovvar har ett drömliv 🙂

  Frogprincess

  2010 04 20 || 12:29

 8. Vilken fin berättelse, och underbara hundar du har. Det märks att hundar är din stora passion i livet. Det måste det vara, när du har så många.:)

  Gun

  2010 04 29 || 23:20

 9. Gud vilka fina schäfrar. Önskar med ja kunde bo så med mina 2 schäfrar-dom verkar ha det helt underbart. Önskar flera tänkte som dig =)

  Stinis

  2010 05 06 || 10:57

 10. Det du skriver berör, fortsätt med det=) ha det fint

  Louise

  2010 05 06 || 16:02

 11. Hejsan:) Du är kanon med dina hundar tycker jag:) Samma inställning som mig, min sover i Hästensäng med massage;) allt för det lilla livet <3 Tummen upp för dig <3

  Elizabeth Ljung

  2010 05 16 || 00:40

 12. Hej hej! hamnade på din sida av en slump. Verkar som att ni har ett underbart liv med era hundar. Har själv två stycken, dvärgschnauzer. Bor i lägenhet men håller på att leta efter ett hus på landet och då kommer det garanterat att flytta in nya medlemmar i hundfamiljen. Och i framtiden förhoppningsvis även uppfödning. Livet med hundar är härligt. Ha det bra och lycka till i framtiden!

  Svar: Tack så mycket, och lycka till med husletandet! 🙂

  Bettan

  2010 05 23 || 20:29

 13. Vilka härliga hundar. Har själv 3 st. 2 labbpojkar och 1 schäfer pojke.
  Alla sover gärna i sängen helst samtidigt.

  Ett liv utan djur skulle bli tråkigt.

  maria

  2010 06 05 || 11:05

 14. Hej min vän + din sambo. Jag har läst det du skriver om dina hundar, kommer ihåg när du berättade om Debbie och valparna hahaah. shit vilken energi du måste ha , men det får man ju när dom ger så mycket tillbaks . skall fortsätta läsa här nu och hoppas att man få komma till kyrkan nästa år och skåda brudparet. många kramar till er båda . vi han ju inte prata så mycket i dag och knappt hälsa på din söta emmelie. Hoppas att vi syns snart igen.

  virre

  2010 06 06 || 21:08

 15. Hur många hundar ha du? =D Vackra va dom =D

  Ayla älska verkligen vattnet, och vi ha bara 1 km dit. Så hon få plaska mycket i sommar! =D

  Hur träna man “skydd”, ser att du gör det med en av dina schäfrar 😀

 16. Du lever med andra ord mitt drömliv. 🙂

  R O R A . S E

  2010 06 10 || 13:17

 17. Hej o tack för besöket på vår sida! Du är välkommen tillbaka! 😉
  Trevligt du skriver om dina hundar..
  Blir förhoppningsvis schäferägare i början av nästa år! Då ska vi verkställa det jag o “blandisen” tränat…
  Mvh Marie.

  Marie o Troya

  2010 06 12 || 20:28

 18. Hej tittade in. Vad fina dom är. jobbar mycket just nu men önskar er en god fortsättning på året

  anneli

  2011 01 15 || 18:43

 19. Så kul att läsa din blogg..blev en snabbare arbetsnatt för mig..tackar jag för. Lycka till med allt 🙂

  Carin

  2011 01 23 || 07:06

 20. Åh… När jag “blir stor” ska jag ha lika fantastiska hundgårdar som ni, och mina hundar ska ha lika möjligheter att gå in och ut precis som de bahagar.
  Värmde gott i en hundtoks hjärta att se vad fint ni fixar för era hundar. 🙂

  Kattis

  2011 01 24 || 01:36

 21. Underbar sida och vackra schäfrar, hit återkommer jag fler gånger. Länkar gärna hit från mina sidor om det är ok för dig?

  Ha det gott!

  Mvh Anki

  Anki

  2011 01 31 || 17:41

 22. Du har verkligen en underbar sida (bloggen alltså) Att läsa om Baloo fick mig och tänka på en hund jag hade Shadow. Han hade också haft det svårt när jag tog över honom. Han kissade på golvet när det kom karlar till oss och gick helst och gömde sig vem som än kom. Till slut trodde jag att jag fått ordning på honom . Men så blev jag gravid och han blev som förbytt i samma veva. Började ge sig på gammelhunden, slogs så blodet sptutade , började även morra och vara agressiv mot oss när han exempelvis skulle ur bilen mm. Blev tvungen ta bort honom ca 1 vecka innan förlossningen då han blivit komplett galen mot min gammelhund. Tordas inte med tanke på barnet. Ville ej heller låta någon annan försöka med honom då jag visste hur dåligt han mådde när han kom till mig.

  Nette

  2011 02 06 || 09:31

 23. Inspirerande blogg.. 🙂 Kul att se andra som lever lika mycket för sina fyrbenta som en annan.. haha.. Beklagar att du haft sån otur med dina vovvar, glad att se att du ser att allting negativt för med sig något gott det med, hur svårt det än känns att förstå vid just det tillfället. Lycka till med hundarna!!! MVH//Angelica med flock.. 🙂

  Angelica

  2011 02 08 || 19:40

 24. Hej!

  Jag hittade din hemsida när jag läste kommentarer till Spårmarkens senaste läger i Värmland. Din hemsida är mycket trevlig och intressant. Du har många erfarenheter och vi har många gemensamma intressen. Du kan gå in på min hemsida så får du veta en del om den gamle gubben. Under avdelningen historier berättar jag hur mitt hundliv började.

  Göte Lindholm

  2011 02 21 || 23:02

 25. Hej! Jag har inte läst allt om dej och dina hundar. Kollade bara lite på alla hund bilder och läste lite här och där. Anledningen till att jag tittar in och skriver är för att jag försöker hitta sätt att bota min hundskräck som håller på att göra det nästan omöjligt för mej att vistas ute ensam. Det känns inte bra alls…Bor på landet. Måste göra något åt detta problem snart! Tänkte leta upp någon som har hundar och fråga om jag får hälsa på. Men det måste vara en person jag kan lita på. Den enda jag känner som har hund har en Rotweiller, och det känns inte som rätt hundras att börja med….Även chefer känns lite för skräckinjagande faktiskt.

  Ursula

  2011 02 28 || 09:56

 26. Hej, jag var alldeles för snabb på att kommentera det förra inlägget. Nu har jag ju fått svar på mina frågor 🙂

  Anna

  2011 03 25 || 15:56

 27. Hej! Jisses vad glad jag blev av att läsa om hur du har det med hundarna! =D Jag blir alldeles lycklig av att läsa, så bra dina hundar verkar ha det!
  Jag växte upp med hundar, rottisar i huvudsak. Och det är så roligt att läsa om människor som gör absolut allt de kan för att djuren ska må bra. (= Själv har jag ingen hund, bor sambo i en pytteliten etta, så det får vänta. Men jag har en innekatt =) Han är min ögonsten, som ett barn för mig och folk tycker jag är så pjoskig med han, men jag vill bara att han ska ha det så bra han kan.

  Till den här bloggen kommer jag återkomma, blir glad av att läsa här =)

  Trevlig helg på dig och hundarna!

  Madelene

  2011 04 16 || 06:51

 28. ja jösses, den där Suckar tungt verkar har inte djur för annars skulle den personen aldrig sagt så-

  Jätte härlig blogg =) Tack för bra läsning och för att du visar upp dina fina vovvar.
  Jess

  Jessica

  2011 05 24 || 07:39

 29. Fantastiskt vilket engagemang du visar. Ser helt perfekt ut för era hundar. Är uppvuxen med schäfer så jag vet vilka härliga hundar det är.

  Mufflo

  2011 05 25 || 15:21

 30. Hej,
  Jag har ofta sett att du kommenterar hos en del av mina bloggvänner så nu tänkte jag att det nog är dags att kika in till din blogg.Du är ju “hundmänniska” och lever med och för dina hundar. Hundar är även mitt stora intresse,ja nu har jag bara en kvar,men under åren så har det blivit några stycken.
  Vad fint du har gjort för hundarna,skönt att kunna släppa ut dom och inte riskera att dom sticker iväg.
  Önskar er en fin fredag,
  Kram Mita

  Mita

  2011 11 11 || 12:12

 31. Mycket viktigt med sömn!
  Fin vovve du har, själv uppväxt med schäfrar!

  Jessica

  2011 11 13 || 21:08

 32. Verkar som du lever ut din dröm, riktigt bra blogg! 🙂

  Melinda

  2011 12 07 || 20:19

 33. Kul & läsa detta!

  Jag jobbar oxo med ungdomar, en dagverksamhet med und´gdomar med sociala problem och de med diagnoser.
  Jag nattvandrar och jag jobbar extra som övervakare och som jag skrev igår så har jag hunden SUNE

  Ha det bäst
  Maria

  maria

  2011 12 12 || 20:53

 34. Gud vad mysigt det ser ut!!
  Schäfer verkar verkligen vara en ras som passar dig och dina intressen, och lojalare och mer godhjärtad hundras det får man leta efter!

 35. Gud va roligt att läsa. Jag brukar säga att min mamma hade nog sveriges sista snyggaste schäfer för jag tycker inte schäfrarna som finns nu är så fina. men jag tycker dina hundar är bra exemplar på snygga schäfrar.

  Ha det bäst / Maria

  maria

  2012 01 13 || 16:00

 36. Underbart att läsa om er, och att du är så engagerad i hundarna! Huset ser helmysigt ut och deras gårdar är fantastiska!

  Ha en bra söndag!

 37. härligt och läsa om er! har följt er ett tag 🙂 go go aktiv hundägare!

  linda & dogsen

  2012 01 16 || 09:56

 38. Vad roligt att läsa om er!
  Själv bor jag i Halmstad fast har släkten i Falkenberg:-) Är själv ägare till en jack russel kille på snart två år.
  Hit in kommer jag att titta fler gånger!

  Maria

  2012 03 29 || 21:13

 39. Tjenare! Jag har aldrig varit mycket för bloggar. Men du skriver på ett sätt som gör det till en intressant läsning. Det och så älskar jag givetvis hundar. Måste säga att du har väldigt tjusiga jyckar och ett perfekt hem för dom! Med det sagt önskar jag dig en fortsatt bra dag! 🙂 //Emil

  Svar: Tack så mycket, Emil! 🙂

  Ha en fin dag!

  Emil

  2012 04 28 || 15:17

 40. Jag kikar in här ganska ofta o njuter av din blogg o ditt liv med dina hundar..

  Dina hundar kunde inte fått de bättre. O vilket arbete du gör för dom, de är otroligt.

  Önskar dig en bra vecka. Kram ♥

  Anneli

  2012 05 06 || 23:39

 41. Tack för en fin presentation!

  Kan tipsa dig till http://www.poeter.se om du inte redan har hitta dit/kram

  Spanaren

  2012 09 21 || 12:27

 42. Vad glad jag blir själen när jag läser om ert liv och era hundar! Lycka! Och framför allt…all lycka till även i fortsättningen…

  Mia

  2012 09 28 || 18:25

 43. Hej,

  Jag skulle inte kunna få fota dig och dina hundar till mig portfolio? Du kan ju maila mig i så fall. 🙂

  /Johan

  Johan

  2012 09 29 || 22:44

 44. Man blir helt lycklig av denna läsning…. Dels ditt i lägg och alla fina kommentarer 🙂

  Hundar (även andra djur) ger så mycket.. Jag har som du önskat mig en speciell familjemedlem läääänge men valt att vänta till rätt tillfälle. Man måste räkna med att ha tid när man skaffar hund (eller något annat djur).

  Det finns tyvärr alltför många människor som skaffar djur utan vetskap om vad det innebär. Därför är det jätteroligt att läsa och se att du brinner så för hundarna 🙂 härligt!!

  Jane

  2012 10 10 || 19:36

 45. Vad roligt att läsa din blogg och kunna känna igen sig i så mycket som du skriver!

  Alma Elena

  2012 11 26 || 22:08

 46. sv: tack 😀

  woow vilket paradis att ha hund på! Jag hoppas att jag en dag kan försörja mig helt på hundar, bo på ett ställe där deras liv blir perfekt och ja – leva drömmen haha!
  Verkar som att DU lever drömmen i alla fall 😉

  Jackei

  2013 01 21 || 17:17

 47. Kul att äntligen hitta en intressant djurblogg 🙂
  Hundarna måste ha det underbart hos dig.

  Kolla gärna in min blogg om du har tid/lust! Bloggar om djur =)

  Linnéa

  2013 02 27 || 21:10

 48. Grymt fina hundgårdar! Börjat prenumerera på din kanal oxå. Och en sak till, skit i alla haters som skriver anonyma kommentarer. Dom finns alltid, tyvärr!

  Jocke

  2013 03 05 || 14:04

 49. Vad härligt att du förverkligade din dröm med hundar! Jag skulle också gärna ha hund, men vi reser bort alltför ofta för att det ska funka på ett bra sätt…

  Men nån gång i framtiden så…
  🙂

  PS: Hoppas jag klarade den svåra matteuppgiften nu då 😉

  Ama de casa

  2013 05 27 || 16:53

 50. Bra skrivet. Brukar inte orka läsa i bloggar, men blev sugen på att veta mer om dig och dina hundar!

  Andreas

  2013 06 17 || 19:12

 51. Lycka till med hundarna, bloggen är verkligen inspirerande!

  Denzo

  2013 07 02 || 15:59

 52. Hejsan!

  Trillade in på din sida via Annikas, och vilka fina hundar, schäfrar har alltid varit en av mina favoriter 🙂 Ha en bra dag tillsammans med dina fina vovvar

  Gabbi

  2013 09 26 || 14:45

 53. Vilka fina hundar! Förstår att Fjant är en brudmagnet! Så bedårande 🙂

  Cathrine

  2013 10 21 || 20:41

 54. Så himla fin! vilken härlig berättelse, gillar att ni valde varandra 🙂

  Pauline

  2013 11 10 || 13:55

 55. Tjenare!
  Trevlig blog och kul att du satsat på schäfer. Hunden ger ju upphov till ständiga tjyv och rackarspel men alltid med ärlighet och kärlek som huvudingrediens. kommer nog tillbaka om jag får.
  Sveriges gladaste man fd. schäferägare

  Bernt Järnepalm

  2014 02 16 || 18:53

 56. Hittade hit av en slump och jag ska väl inte vara sämre än att säga vilka fina schäfrar du har 🙂

  Lena & Case

  2014 08 20 || 19:51

 57. Asså de är ju så himla gulliga så jag dör! ☺ Dom borde va me på http://www.k så skulle hundarna vinna lätt ju!

  Svar: Vinna vadå?

  Sara

  2014 09 09 || 11:49

 58. fina hundar har du och dom som har synpunkter på ditt sätt att ta hand om dina hundar får väl skriva det med namn i ett mail.

  Elin

  2014 11 10 || 14:56

 59. Du och dina vovvar lever ett otroligt härligt liv verkar det som 🙂

  Susanne Damgren

  2015 09 29 || 22:30

 60. Jaaaaa!!! Ser fram emot husbilshenrik!!!! ❤️

  Annika

  2018 10 28 || 08:31

 61. Vilken intressant läsning om dig och vilka fina bilder. Verkligen bra inlägg.

  Annika

  2019 01 24 || 17:40

Lämna en kommentar: