Då var det dags!

1 kommentar

Då var det dags

Då var det dags! Idag fick man klippa gräsmattan för första gången, och det lär bli många gånger till innan säsongen är över.

Jag hade glömt hur jobbigt det var att klippa gräset, men det var ändå skönt att röra på sig.

Inte helt oväntat var Wilja allestädes närvarande genom hela arbetet. Det skulle visa sig vara lönsamt för Wilja, då man då och då stannade upp och kastade iväg hennes boll.

Som ni ser har gräsklipparen sett sina bästa dagar, men jag tror att den kommer att hålla säsongen ut. Jag borde egentligen ha lämnat in den på service, men jag tror att det räcker att köpa en ny kniv till den.

Det händer ju titt som tätt att man kör på stenar och annat, så kniven som sitter där har garanterat sett bättre dagar. Varför jag däremot inte rengjort den sen förra året är en fråga jag inte riktigt har ett bra svar på…

Gräsmattan ser i alla fall bättre ut idag, men jag märker att mossan tar över mer och mer. Ska försöka åtgärda det bit för bit, men det första och viktigaste blir att försöka täcka igen alla hål Wilja har bidragit med.

Ja, mossan är inte den enda utmaningen man har här hemma!

Utöver detta har man även tvättat och städat huset. Kanske är det just därför man känner sig extra nöjd i skrivande stund. Därför kommer man att kunna njuta ännu mer av kvällen som ligger framför en.

Senare i kväll kommer jag att bjuda hundarna på en behaglig promenad genom skogen, och efter detta är det dags att krypa till kojs och försöka få lite välbehövlig skönhetssömn.

… och så var det cykeln…

Det blev ingen cykeltur idag heller, men man fick ändå röra på sig ordentligt. Jag siktar däremot på att cykla in till stan i morgon för att se om det finns nötfärs. Den var tydligen helt slut igår, och jag behöver den för att kunna göra lasangette.

Sen väntar en lång dag med matlagning och annat! Förhoppningsvis så får jag ihop tillräckligt många matlådor så att jag slipper laga mat under veckan.

Men, nu är det kväll, och jag tänkte koppla av på bästa sätt: Netflix och soffmys med hundarna.
Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevlig helg!

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 04 20 || 18:12

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'Då var det dags!'

Subscribe to comments with RSS

  1. Det är inte bara inomhus det ska märkas att det finns hundar.
    Går det inte att slipa kniven?

    Marianne

    2024 04 21 || 11:45

Lämna en kommentar: