Livet är verkligen underbart!

1 kommentar

Det har gått nästan 1½ år sen jag sa “tack och hej” till ett normalt arbetsliv i utbyte mot mer frihet och fritid.

Med handen på hjärtat hade man kanske hoppats på större aktivitet här hemma på Hundgården med alla projekt, även om det inte riktigt blivit så.

Samtidigt är inte något av ondo då jag rent ekonomiskt klarat mig väldigt bra att jobba mellan 9-12 timmar/vecka, men samtidigt präglas vardagen av en ständig jakt på jobb.

Två arbetspass i veckan som ordningsvakt gör att jag i nuläget hamnar precis under en ekonomisk smärtgräns, medan tre pass i veckan gör att jag håller mig flytande med “goda” marginaler.

Man får dock inte glömma att jag frivilligt försatt mig i just den här situationen, och har aldrig ångrat mitt beslut eller dess konsekvenser.

En begränsad ekonomi får en att hela tiden söka efter billigare sätt att leva, och jag är väl medveten om att det finns ytterligare sätt att minska utgifterna på – något jag sakta men säkert jobbar för.

Inom 12 månader hoppas jag dock på att ha sänkt utgifterna med minst 2500 kr/månad vilket kommer att underlätta min situation ytterligare.

Utöver inkomster strävar man ju också efter att bli bättre på att odla egna grönsaker mm, men hur det gått återstår att se under nästa års skördetid.

Mitt arbete som föreläsare är dock inte tänkt att ersätta arbetet som ordningsvakt, vilket också kan förklara varför jag inte driver den biten hårdare.

När det kommer till just downshifting och minimalism hoppas jag att mitt sätt att leva inspirerar andra att fokusera mer på sig själv och sin familj snarare än att tjäna pengar att spendera på något man inte behöver.

Men i slutändan väljer var och en hur de ska leva sitt liv, men jag måste ändå fråga:

Om du hade kunnat gå ner i arbetstid, hade du då gjort det för att få mer tid för dig själv och din familj?

Skrivet av Henrik Olsson

2018 11 15 || 22:36

1 svar to 'Livet är verkligen underbart!'

Subscribe to comments with RSS

  1. Vi har perioder då det är galet mycket jobb och perioder då det är lugnare! Så länge ekonomin går ihop är det fantastiskt!

    Annika

    2018 11 15 || 22:42

Lämna en kommentar:

%d bloggare gillar detta: