Man måste vara försiktig…

2 kommentarer

Man måste vara försiktig

Man måste vara försiktig på alla tänkbara sätt när man är online. När jag kom hem från jobbet idag och loggade in på datorn väntade ett mail på mig.

Någon från Kina hade försökt återställa lösenordet på min hemsida. Omgående kontaktade jag One.com för att se vad man kan göra om man råkar bli hackad.

Jag fick tipset att använda mig av “tvåstegsverifiering”. Det innebär kort och gott att ingen kan göra något om jag inte använder min mobiltelefon för att bekräfta en ändring rörande mitt konto.

Det känns naturligtvis tryggt, men samtidigt påminns man om hur besvärande osäkert internet är.

På ett sätt skulle man bara vilja stänga ner alla konton och försvinna från nätet, men samtidigt ska man inte låta skurkarna vinna. Den 20:e januari infaller den viktiga “lösenordsbytardagen“, och i år bytte jag lösenord på några viktiga plattformar.

I den bästa av världar hade det räckt, men tyvärr är verkligheten helt annan. Ja, man måste vara försiktig idag – på alla tänkbara sätt!

Idag är det fredag!

För mig har det varit den mest efterlängtade dagen, och som en bonus kunde jag stämpla ut 24 minuter tidigare än vanligt. Den extra tiden jag fick använde jag på bästa tänkbara sätt.

Jag bör kanske påpeka att jag aldrig fick med mig någon fredagspizza hem, men det var något jag gärna avstod från. Den enda uppgift jag har för stunden är att hitta en bra film att somna till.

Risken är dock överhängande att jag väljer något jag redan sett, mest bara för att enkelt kunna somna tidigt. Man vill ju inte se något som väcker ens intresse så pass att man håller sig vaken längre än nödvändigt.

Det är inget som jag siktar på denna afton. Ögonlocken blir allt tyngre, och det börjar bli dags att krypa till kojs för natten. Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt god natt!

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 02 09 || 20:55

Publicerat i Baronen - In Real Life

2 svar to 'Man måste vara försiktig…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Uch! Så hemskt!!
  Var har ärligheten tagit vägen??
  Kram!

  skåningen

  2024 02 10 || 12:56

 2. Så läskigt de där, min instagram blev hackad i höstas, var hemskt, så glad att fick tillbaka den

  Pauline

  2024 02 11 || 19:53

Lämna en kommentar: