Att byta lösenord regelbundet…

1 kommentar

Att byta lösenord regelbundet

Att byta lösenord regelbundet är besvärligt – men ack så viktigt. Den 20:e januari infaller “Lösenordsbytardagen”, och det är onekligen en viktig uppgift – men ack så komplicerad.

Idag har man mängder av lösenord att byta, och det tar sin tid. Uppgiften är onekligen viktig, då det väcker en tanke om hur många konton man faktiskt har på olika sidor.

Hemsidan, mailen, Facebook och Instagram har fått nya lösenord idag. Då alla ska ha olika lösenord måste man skriva ner allt – på papper – för att kunna komma ihåg det.

Med åren tycks lösenorden bara bli längre och längre. Det verkar inte längre räcka med 6-8 tecken, utan det ska gärna vara betydligt längre. Mina lösenord idag är betydligt längre än så.

Internet erbjuder fantastiska fördelar, men samtidigt finns en väldigt mörk sida. Många konton blir hackade på olika sätt, och det är viktigt att gardera sig på alla tänkbara sätt.

Helt säker kan man dock inte vara så länge man nyttjar sådana tjänster, men man kan försöka göra sitt bästa att försvåra arbetet för de som vill förstöra. Samtidigt finns insikten om att någon när som helst kan hacka ens konton.

I allt detta saknar man dock “den gamla goda tiden” när man ringde på en helt vanligt telefon, eller skickade brev/vykort för att hålla kontakten. Eller träffades i verkliga livet.

På något sätt önskar man allt saker och ting återgår till den tiden. Det var enklare tider.

Den gamla goda tiden!

Jag minns en tid när jag skrev brev på en gammal Facit. Vilken härlig tid det var. Den “skrivmaskinsutbildning” man fick i högstadiet är något som jag än idag har nytta av.

Jag behöver inte titta på tangentbordet för att veta var bokstäverna är. Om man bara då förstått hur viktig den kursen var hade man kanske varit än mer engagerad i allt.

En dag kanske mitt bloggande upphör, och jag återgår till en enklare variant av kommunikation. Eller så tystnar man helt och hållet. Helt ärligt börjar man bli ganska trött på bloggandet i sig.

Här hittar du oss på Facebook och Instagram

Skrivet av Henrik Olsson

2024 01 20 || 21:46

1 svar to 'Att byta lösenord regelbundet…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Åh jag hatar att byta lösenord xD

    Pauline

    2024 01 21 || 19:59

Lämna en kommentar: