Idag finns det värme…

1 kommentar

Idag finns det värme

Idag finns det värme i överflöd i min enkla boning. När jag vaknade upp i morse hade jag fått ett SMS från DinVed.se om att veden var på väg.

Naturligtvis var detta en väldigt god nyhet, och därmed har man haft möjlighet att mysa lite extra idag. Värmen kaminen avger är långt mer än ljuvlig!

Så snart veden kommit hit var första uppgiften att ladda upp med en större mängd ved inomhus. Resterande får tills vidare bo utomhus, men jag har inte hunnit ta in den i förrådet.
I stället fick jag täcka allt med en presenning.

Utomhus råder just nu ett litet oväder med både vind och snö, så det passar bäst att hålla sig inomhus.
Gärna nära den numera varma kaminen!

Höglöpet närmar sig!

Ett av målen i helgen var att bygga upp en provisorisk hundgård till Turbo, och trots ovädret har man lyckats väl med detta. Huruvida han kommer att uppskatta en mindre yta återstår att se. I morgon när jag åker till jobbet så kommer jag att behöva sära på hundarna, och Wilja får roa sig på egen hand under dagen.

I den bästa av världar hade den permanenta hundgården varit färdig, men tjälen gör att man inte ens försökt att gräva i marken. Det får bli en uppgift att ägna sig åt under våren.

Idag har Wilja mer eller mindre varit ett litet monster, och har lyckats gå husse på nerverna ordentligt. Jag kan bara anta att detta hänger ihop med löpet. Nog för att hon är lite pipig i vanliga fall, men idag har det varit något utöver det vanliga.

Men samtidigt är hon plötsligt så där gosig och lägger sig bredvid husse och tålmodigt inväntar att bli kliad på lilla magen.

Sammanfattningsvis: Ja, detta har varit en väldigt bra helg! Dels kunde man inviga tvättmaskinen i fredags, och därefter kunde man njuta av en mindre mängd torr björkved.

I morgon är det måndag, och en ny arbetsvecka kommer att ta sin början. Redan nu ser man fram emot detta, och framför allt att sen kunna komma hem och tända kaminen!

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevlig söndagskväll!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram

Skrivet av Henrik Olsson

2024 01 21 || 17:16

1 svar to 'Idag finns det värme…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Så snyggt med veden så där! 😀

    Pauline

    2024 01 23 || 11:57

Lämna en kommentar: