Glädjeämnen kan vara olika…

2 kommentarer

Glädjeämnen är olika

Glädjeämnen kan vara olika för oss alla. En del kanske ser fram emot fredagskvällens paus från jobbet. Andra kanske ser fram emot festligheter av olika slag. Och så vidare.

Men för egen del, denna fredag, såg jag fram emot att kunna tvätta.

Den nya tvättmaskinen blev idag levererad. Med ett enkelt handgrepp kunde man koppla in allt, och tvätta den första maskinen. Det är sällan man längtar efter att kunna utföra en sådan aktivitet, men idag var det en stor dag här hemma. Enkelhet är många gånger bättre! Något som gång på gång bevisats i mitt liv.

I övrigt så är man ändå nöjd över att arbetsveckan är tillända, och att några dagars ledighet väntar. Några direkta planer för helgen finns inte direkt, men det finns ändå alltid arbete att utföra.

Men i detta vill jag nog ändå hävda att en sovmorgon är den mest prioriterade. Därefter kommer behovet av att bygga upp en provisorisk hundgård så att jag kan sära på hundarna under måndagen.

Dessvärre kommer detta jobb att få göras om när väl tjälen släppt, men för stunden kommer även den enklaste avgränsning att göra sitt jobb. Wiljas höglöp lär börja vilken dag som helst, och man måste förbereda sig för detta.

Turbos intresse för henne är ännu föga låg, men det lär förändras inom kort. Även om det ligger i framtiden så vet man vad som är att vänta.

Vad längtar man efter nu?

Ja, i stunden så längtar man onekligen efter den kommande vedleveransen. Detta trots att vädret blivit mildare. Den kommande veden är dock viktig på många sätt. Man vet ju om att vädret kan erbjuda några rejält kalla dagar innan vårvärmen kommer.

Samtidigt har man lärt sig väldigt mycket av att inledningsvis inte köpa egen ved, så man lär knappast hamna i samma situation i framtiden. Ett tråkigt arbete under våren gör att man slipper frysa under vintern. Man lär så länge man lever.

Med detta sagt är det hög tid att avsluta denna fredag. Man kommer utan tvekan att kunna somna gott denna afton. I morgon är en ny dag med nya utmaningar.

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevlig helg!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram

Skrivet av Henrik Olsson

2024 01 19 || 21:29

Publicerat i Baronen - In Real Life

2 svar to 'Glädjeämnen kan vara olika…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Vi har olika önskemål!
  Bra att kunna tvätta rent!
  Ha en bra helg!
  Kram!

  skåningen

  2024 01 20 || 10:07

 2. Skönt att kunna tvätta igen! Hoppas att du har en bra helg

  Pauline

  2024 01 20 || 13:37

Lämna en kommentar: