Tonfisksallad till middag…

4 kommentarer

Tonfisksallad till middag

Det fick bli tonfisksallad till middag, och det smakade tillräckligt gott. Jag var nog dock mer ute efter en lättare och mer nyttig middag än smak i denna stund.

Efter att man tidigare begrundat badrumsvågens obarmhärtiga budskap är det nu dags att försöka lägga om matvanorna något.

När man inte cyklar lika frekvent så stannar lite för mycket av maten kvar i kroppen, och så vill jag verkligen inte ha det. Jag försöker kompensera för detta genom längre promenader med hundarna, men det är svårt att nå hela vägen.

Så… då får man i stället försöka granska vad man stoppar i sig.

Därmed kan man nog nästan säga farväl till fredagens kebabtallrik ett tag framöver. Men knappast för alltid!

Förr eller senare kommer jag att unna mig en sådan som en avslutning på arbetsveckan – men först måste badrumsvågen komma med lite goda nyheter!

Häromdagen berättade den att man återigen hoppat upp till drygt 92 kg. När man cyklade till jobbet 2-3 dagar i veckan var det mycket lättare att ligga kring 88 kg. Samtidigt undrar man hur mycket mer vikt man kunnat tappa om man ätit mer hälsosamt under denna tid?

Kost och träning är trots allt väldigt goda vänner!

Så… mer frukt, grönsaker och vatten till kroppen. Kakor, godis och annat får man i stort tacka nej till ett tag framöver. Hur länge beror helt på hur snabbt man kan bli mindre stadig på jorden!

Tack och lov tänker jag fortfarande tillåta mig att äta jordnötter!

Naturligtvis hoppas jag också på att vädret blir lite mildare så att vägarna blir fria från snö och is – då kommer man återigen att kunna cykla till och från jobbet!

För skojs skull:

2016 fick jag nys om en väldigt upplyftande nyhet, och tankarna kring denna har man inte riktigt kunnat släppa helt och hållet. Dessvärre verkar det som att denna aldrig börjat produceras, men det finns liknande på marknaden.

Det hade onekligen varit en häftig upplevelse att få prova en sån någon gång. Att slippa bli utsatt för väder och vind och ändå kunna ta sig från A – B på ett miljövänligt sätt. Att det dessutom är 4 hjul gör att man inte behöver vara direkt orolig för isfläckar och spåriga cykelbanor mm.

Nackdelen är dock att dessa modeller inte verkar finnas utan elmotor. Jag är ju, för egen del, lite av en motståndare till eldrivna fordon pga den dåliga batterikapaciteten.

En dag kanske någon kunnig lyckas fixa en liknande modell – utan motor! Låt oss hoppas!
Tills dess får man nog vänja sig med att då och då äta tonfisksallad till middag.

Här hittar du oss på Facebook och Instagram

Skrivet av Henrik Olsson

2023 12 06 || 19:34

4 svar to 'Tonfisksallad till middag…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Å jag som blev så sugen på kebab nu

  Pauline

  2023 12 06 || 20:01

 2. Cykling är nyttig för kroppen! 🙂
  Kram!

  skåningen

  2023 12 07 || 10:31

 3. Att förbränningen minskar betydligt när man blir äldre är ju också en bidragande orsak till viktökning, så det får man ta med i beräkningen.
  Själv gick jag ner ca 1 kg i veckan i 6 veckor när jag skipppade alla snabba kolhydrater och la till mer protein i kosten. Nu fick du ett tips du inte bett om…sorry!

  Marianne

  2023 12 07 || 11:59

 4. Den där cykeln önskar jag mej också 🙂 Men går den bara på batteri? Jag tänker att de vanliga elcyklarna kan man ju välja mellan att trampa med eller batteriet påslaget.

  Marianne

  2023 12 07 || 12:01

Lämna en kommentar: