Cykeln rullar vidare…

1 kommentar

Cykeln rullar vidare

Cykeln rullar vidare, och naturligtvis känner man tacksamhet för detta. Året som sådant har inneburit många mil, och hittills i år har man cyklat längre än under förra året.

5903,7 km förra året, i jämförelse med årets 5988,6 km i år. Skillnaden så långt är inte direkt imponerande, men man hoppas självklart på många fler cykelturer innan årsskiftet.

Att användandet av cykeln ökat detta år är naturligtvis bara positivt, men jag vill ändå hävda att allt kan bli ännu bättre. I jämförelse har bilen endast rullat 6035 km – vilket uppenbart är lite mer än cykeln rullat, men ändå helt ok.

Det blir mer cyklande i veckan, och jag är övertygad om att siffrorna kommer att förändras till det bättre. Samtidigt har Godistanten behövt ta min bil till Varberg för att byta däck i förra veckan, och idag fick hon besikta bilen. Sådana resor är ett nödvändigt ont, och man kan bara gilla läget. Över lag rullar bilen ändå ganska lite.

Det är en sträcka man naturligtvis önskar ska minska ytterligare i framtiden.

Att ett nytt jobb skulle kunna ge sådana positiva möjligheter hade man nästan svårt att tro. Likväl är det ändå här man är för stunden, och naturligtvis känner man tacksamhet för detta – samtidigt som man blir medveten om möjligheter.

Kvällen lider mot sitt slut…

Jag hade helt ärligt trott att jag skulle varit mer flitig efter hemkomsten från jobbet, men av någon anledning fastnade man i diverse tankebanor, och vips var klockan 20.25.

Jag kan medge att cyklandet markant förkortar mina dagar, samtidigt är det något som jag mer än gärna vill behålla. Den fysiska träningen är nog så viktig för egen del, och till dess fördel får diverse hushållsarbete och annat vänta.

Jag känner att man ännu inte helt lyckats återanpassa sig till en sund dygnsrytm, men man ser ändå tydliga förbättringar. Exempelvis som att man (oftast) går och lägger sig innan 22.00 på helgerna.

Som om man redan vore pensionär, snarare än en heltidsarbetande krake…

Trots detta är det ändå behagligt och veta att två vaksamma schäferögon håller full koll på en medan man sover…

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevligt måndagskväll!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 10 23 || 20:50

1 svar to 'Cykeln rullar vidare…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Det är strongt att du går upp i ottan för att cykla till jobbet.
    En av anledningarna till att jag inte cyklade till sommarjobbet var att jag inte orkade gå upp så tidigt att jag skulle hinna vara redo att starta jobbet klockan 6!

    Marianne

    2023 10 24 || 11:19

Lämna en kommentar: