Det blir väldigt långa dagar

1 kommentar

Det blir väldigt långa dagar

Det blir väldigt långa dagar när man cyklar till och från jobbet, men det är det värt! Ca 05.15 i morse började man trampa mot jobbet, och drygt 68 minuter senare hade man nått sitt mål.

Om än något frusen, men det fixar en värmande dusch ganska lätt.

Hemresan blev något längre då jag valde att cykla inom stan, och den sträckan tog 83 minuter. Totalt fick man ihop drygt 57 km på cykelsadeln, och det är verkligen inte att förakta!

Heltidsarbetet har medfört en hel del positiva förändringar. Dels är man betydligt mer aktiv under dagarna, och cykelturerna ger också resultat. Trots att man inte cyklar så “ofta”.

När jag började den 4 september vägde jag 94 kg, och idag väger jag 89 kg. Det är naturligtvis en stor förändring, men jag tror ändå inte att cyklingen eller aktiviteten på jobbet är den enda orsaken till viktminskningen.

Jag vill också hävda att den förändrade dygnsrytmen också haft en positiv inverkan. Utöver det faktum att man inte längre behöver oroa sig för den ekonomiska biten.

Man kan nog säga att livet fått en helt ny balans, och kanske en något sundare sådan. När det kommer till just downshifting vill jag fortfarande hävda att det finns många fördelar, men jag tror att det gick lite för långt för min del. Jag vill gärna hävda att jag hittade rutiner i min gamla vardag, men när schemat blir för varierande rubbas det mesta.

Tyvärr också motivationen att vara flitig här hemma.

Nu står man inför nya utmaningar, och de nya rutinerna har gått snabbt att anpassa sig till. Det blir väldigt långa dagar nu, men fördelen är i alla fall att bilen får stå parkerad!

Fortsatt strävan mot downshifting och minimalism:

Trots alla stora förändringar i mitt liv så vill jag ändå fortsätta sträva efter att leva smartare. Förhoppningen är att man trots allt kan hitta nya vägar inom downshifting och minimalism.

Förändringar är inte alltid negativa, om man är villig att anpassa sig själv efter omständigheterna. Trots att jag har betydligt längre till jobbet idag, så är jag ändå tacksam för varje gång man kan cykla. Man hoppas innerligt att det kan fortsätta med en ännu större regelbundenhet, trots att man närmar sig vintern.

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 10 09 || 20:45

1 svar to 'Det blir väldigt långa dagar'

Subscribe to comments with RSS

  1. 05.15, det är strongt av dej!
    Jo men visst är det så, att fasta rutiner och regelbunden sömn visar sej på vågen.

    Marianne

    2023 10 12 || 11:36

Lämna en kommentar: