Aktiviteter en solig söndag…

1 kommentar

Aktiviteter en solig söndag

Husliga aktiviteter en solig söndag kan exempelvis vara att klippa gräsmattan.

Solen sken och jag kände mig pigg nog efter en god natts sömn. Det första måstet var att dricka en kopp kaffe, och det andra var att cykla in till stan.

Egentligen var den cykelturen ganska meningslös, men det var ändå skönt att få känna solens värmande strålar mot ansiktet.

Det var utan tvekan en härlig cykeltur, även om ett par plusgrader var lite för kallt för kortbyxor. Antar att det är dags att lägga in dessa i skåpet och plocka fram mina gamla arbetsbyxor.

När det kommer till cykling så följer man vädret med extra stort intresse just nu. Till min glädje verkar det som att man kommer att kunna cykla till jobbet på måndag, tisdag och fredag. Om det blir så, kommer jag att vara mer än nöjd. Inför detta håller jag tummarna extra hårt, för allt blir roligare om jag kan cykla till jobbet!

Efter att man kommit hem från stan så kunde man pusta ut en stund, och sen var det dags att motvilligt börja klippa gräsmattan.

Resultatet blev ändå helt ok, men jag ser mer och mer behovet av att någon gång hyra en mossrivare. Kanske kan det vara ett projekt till nästa år?

Hur går det med min ATV?

Efter gräsklippandet tänkte jag sladda gårdsplanen igen, men tyvärr startade inte ATV’n. Denna gång kan jag dock inte skylla på någon annan än mig själv. Den har använts alldeles för sällan, och jag har inte underhållsladdat batteriet.

Så jag fick ta tag i problemet och koppla in laddare, och snart kan man i alla fall köra ut en sväng och höra maskinens vrål ännu en gång.

Det är inte jätteviktigt att fixa gårdsplanen just idag, så det får man i stället ta vid ett annat tillfälle. Kanske nästa helg, om vädret tillåter.

Sist jag sladdade gårdsplanen var i början av september, och sen dess har maskinen bara stått. Det är inte jättebra att göra så, men från och med nu kan man i alla fall enkelt underhållsladda den.

Vissa saker tar uppenbarligen lång tid att få gjort! Jag har planerat för att montera laddsladdarna sen i våras…

Senare under eftermiddagen var det dock dags att avsluta alla eventuella utomhusprojekt. I stället ställde man sig vid spisen och började laga lite mat.

Inom kort kommer man att kunna avnjuta en rykande het lasangette, och sen kan man glida in i ett rejält matkoma utan dåligt samvete.

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 10 08 || 18:57

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'Aktiviteter en solig söndag…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Ett tips, kalk kan ju vara ett bra och enklare alternativ än mossrivare 😉

    Marianne

    2023 10 09 || 09:17

Lämna en kommentar: