Hur går det med träningen?

1 kommentar

Hur går det med träningen

Ja, hur går det med träningen? Faktiskt helt ok, trots att september var den sämsta månaden sen september förra året. Orsaken till detta är mest troligt att man fått nytt arbete.

Tiden och energin har inte riktigt räckt till, och man har inte hunnit komma in i nya rutiner.

I alla fall inte vad gäller cykling, långpromenader och styrketräning. Förändringar kräver sin tid, och tid är precis vad jag kommer att investera.

Besvärande nog står man inför en årstid som sällan gynnar cyklister, speciellt inte vad gäller längre distanser, men man får försöka göra det bästa möjliga av allt.

Vad gäller antalet “steg” per dag var dock september den bästa månaden sen april 2021.

Det kan tyckas märkligt, men faktum är att jag går ca 10-12000 steg under ett arbetspass. Till detta kommer aktiviteter som promenader och cykelturer, samt allt annat som här vardagen till.

Trots att en grå och trist tid ligger framför en, så tror jag att antalet steg/dag kommer att öka markant. Jag mäter inte antalet steg i sträcka, utan i aktivitet. Därför låter jag också telefonen räkna tramptag på cykeln som steg.

Tack vare morgonens hundpromenad, cykelturen till och från jobbet, samt arbetsdagen som sådan och andra husliga sysslor så har dagens “steg” hittills hamnat på drygt 33500 steg.

Utan tvekan är detta ett behagligt rekord, som troligtvis kommer att slås inom kort.

Under veckan som kommer…

… väntas tydligen en hel del regn, och detta kommer till viss del att sätta käppar i hjulen. I nuläget har jag tyvärr inte för avsikt att cykla drygt 25 km i regn för att komma till jobbet.

Lyckligtvis finns bilen, som i dessa stunder kommer att erbjuda en behaglig resa till jobbet. Väderleksprognosen är dock inte alltid att lita på, så man får ha ett öppet sinne.

Om tillfälle ges lite oväntat, så kommer man att välja cykeln. Tanken och målet är ju att man i genomsnitt ska kunna cykla ca 2-3 dagar i veckan. Och när nu den minst gynnsamma årstiden ligger framför en, lär det bli betydligt mindre än så.

Men det är bara att tålmodigt invänta rätt tillfälle. Hur det än är så är ju vare cykeltur gynnsam för både hälsan, plånboken och miljön.

Det här blev en liten fortsättning på gårdagens inlägg, då jag valde att hålla träningen utanför. Det fanns saker som var mer aktuella att lyfta, men idag fick jag återigen möjlighet att tråka ut läsarna med mitt dravel kring träning!

Så nu vet ni alla hur det går med träningen!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 10 02 || 19:50

1 svar to 'Hur går det med träningen?'

Subscribe to comments with RSS

  1. Det tar tid att skapa nya rutiner!

    Marianne

    2023 10 03 || 13:06

Lämna en kommentar: