Låt mig sammanfatta september månad…

1 kommentar

Låt mig sammanfatta september månad

Låt mig sammanfatta september månad med några enkla rader. Först måste jag bara säga att september har varit en omvälvande månad på många sätt.

Den stora förändringen var att jag fick ett nytt heltidsjobb, samt att jag igår gjorde mitt sista pass som ordningsvakt på Strandbaden.

Jag antar att den senare delen är den som folk vill höra mer av.

Sen jag började där i slutet av juni så har jag nästan jobbat varje helg, och min första lediga helg var i början av september. Arbetet har varit fantastiskt trevligt på alla tänkbara sätt, så det är inte därför som jag valde att sluta.

Antalet timmar var inte tillräckligt många för att man skulle kunna leva på det. Därför behövde jag söka ett annat jobb. Jag hade väl ingen större tro på att jag skulle lyckats, men ganska snabbt blev jag kallad till intervju på ett bemanningsföretag – och ett par veckor senare kunde jag påbörja ett nytt jobb.

Jag har blivit truckförare på ett lager, och trivs fantastiskt bra.

De pass som redan var bokade i september valde jag att ta, och igår gjorde jag alltså mitt sista pass. Arbetspasset som sådant gick bra, men tanken på att det var mitt sista pass gick inte att släppa.

Det kändes vemodigt på många sätt, men det känns samtidigt som rätt val. Under min tid där har jag fått möjlighet att utvecklas i min yrkesroll, och det är värdefullt.

Sist men inte minst: Jag har också fått många nya vänner under denna tid, och man hoppas naturligtvis på att kunna hålla kontakten även i framtiden. På fredag kommer jag att träffa flera av dessa under en liten avskedsfest, och det är något man verkligen ser fram emot redan nu!

Ska jag fortsätta som ordningsvakt?

Nog för att jag avslutat ett uppdrag så kan jag fortfarande arbeta som ordningsvakt. I april nästa år går dock mitt förordnande ut, och det är tveksamt att jag kommer att förnya det.

Det kostar 8000 kronor för en tvådagarsutbildning, och den närmaste är i Malmö. Det innebär 1-2 nätter på hotell, samt att man måste ta ledigt från jobbet. Den totala kostnaden hamnar då på närmare 15000 kronor inkl resan. Det är ganska mycket pengar för att få fortsätta jobba någon gång då och då.

Jag har fortfarande tid att bestämma mig för om jag vill gå den utbildningen, men i skrivande stund känns det väldigt tveksamt att jag kommer att göra det.

Oavsett har jag under alla mina år som ordningsvakt fått många viktiga erfarenheter. Alla dessa kommer på något sätt att hjälpa mig även i framtiden, och det är alltid positivt.

För att sammanfatta september månad så får jag ändå säga att det varit en omvälvande månad på många sätt. Ändå inledde jag oktober månad med att känna tacksamhet för allt.

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 10 01 || 20:19

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'Låt mig sammanfatta september månad…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Så bra att du fick ett nytt jobb!
    Kram!

    skåningen

    2023 10 02 || 19:36

Lämna en kommentar: