Dagarna går fort nu..

2 kommentarer

Dagarna går fort nu

Dagarna går fort nu, och det är kanske inte så konstigt.

Klockan ringer redan vid 04.00 (oftast), och dagens första uppgift är att rasta vovvarna. Därefter kanske man hinner med en lättare frukost, och sen är det dags att ta sig till jobbet.

I morse började man trampa mot jobbet vid 05.13, och var framme 64 minuter senare. Då hann man med att klämma in ett ytterst blygsamt styrketräningspass.

Mest för att fördriva tiden innan man började jobba.

Efter en hektiskt arbetsdag kunde man trampa hemåt, och den resan tog drygt 65 minuter. Utan tvekan är sluttiden på varje cykeltur uppmuntrande i sig, men jag tror ändå att det finns utrymme för förbättring.

Jag tror att jag rullade in på gårdsplanen 17.15, där jag möttes av två glada hundar. Den ena visade tecken på en outsäglig glädje att få återse sin husse, men hon kommer att lugna sig med tiden.

Totalt är man borta ca 12 timmar när man väljer cykeln som transportmedel, och det kan tyckas vara en länge – men hundarna har det bra även i min frånvaro.

Den nya lampan!

Ja, idag fick man äntligen tillfälle att inviga den nya lampan, och jag är nöjd. Även om jag anser att den gamla har ett starkare sken, men den nya ska ändå vara bättre.

Jag försökte köpa en likadan lampa som jag redan hade, men det verkar inte som att den tillverkas längre. Det är tråkigt, men samtidigt inget som förvånar en van cyklist.

Samtidigt har jag börjat inse att mitt styre är lite väl trångbott, och har vid sidan av allt börjat kika på ett litet tillbehör att fördela allt på.

En sån här infästning hade utan tvekan underlättat mycket för mig, men vi får se om det är något jag inhandlar i framtiden. Lösningen är i alla fall intressant på många sätt.

I morgon ska jag dock först testa att ha lamporna fästa under styret. Om den lösningen verkar bra, så behöver jag inte köpa något tillbehör!

För varje gång jag cyklar till jobbet, så minskar jag mina utgifter med ca 150 kronor – och får en väldans massa träning på köpet. Målet är ju att cykla så mycket som möjligt, men vi får se vad kroppen klarar av.

Det ökade avståndet till jobbet gör att man förmodligen kommer att använda bilen mer än tidigare. Samtidigt är man inte den som bangar för en större utmaning!

Med detta sagt: Vi på Hundgården önskar er alla en trevlig kväll!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 09 27 || 20:36

2 svar to 'Dagarna går fort nu..'

Subscribe to comments with RSS

 1. Kör försiktigt,
  Kram!

  skåningen

  2023 09 27 || 21:29

 2. Imponerande att cykla till jobb när du har så pass lång resetid! Det är alltid så mysigt att komma hem och se hur glada hundarna blir, det smittar av sig så härligt.

  Anna-Clara

  2023 09 29 || 11:02

Lämna en kommentar: