Det händer saker på Hundgården…

Inga kommentarer

Det händer saker på Hundgården

Det händer saker på Hundgården, trots att husse är mer frånvarande än vanligt.

För Wiljas del så blir det mer och mer sökövningar, men av enklare slaget. Husses förmåga att utföra övningar på egen hand är något begränsade.

Om än tillräckliga för stunden.

Antingen handlar det om att söka efter bollen på diverse olika ställen, eller så har husse försvunnit.

Under hennes sökande så framgår det tydligt att hennes nos arbetar för fullt, och det är verkligen en god egenskap. Efter kvällens sökande så är hon uppenbart trött och tillfreds med tillvaron.

För att utveckla detta vidare behövs naturligtvis en tålig figurant. Det skulle göra det möjligt att utveckla hennes förmågor ytterligare, något man naturligtvis önskar.

Ju äldre Wilja blir, desto mer ser jag en yngre version av Debbie i henne. Arbetsviljan, trofastheten, busigheten, lyhördheten, dövheten och framförallt: den bedjande blicken!

När tiden är inne får jag lobba för att införa “följa-med-husse-till-jobbet-dagen”. Det vore onekligen en dröm att få den möjligheten.

Men för stunden får man nöja sig med att drömma om det.

I morgon är det fredag!

Ja, för många är det veckans mest efterlängtade dag, och jag får nog erkänna att även jag längtat efter den.

För de flesta av oss så innebär fredagen att man sen är ledig, men för min del så innebär det att ännu ett arbetspass väntar på lördagen. Men denna lördagen är speciell då det är mitt sista bokade pass som ordningsvakt.

Det känns verkligen konstigt! Från att ha levt på att frilansa som ordningsvakt, till att inte längre sträva efter att jobba som det är en stor omställning.

Det är dock inte helt omöjligt att man tar olika pass även efteråt, men överlag är detta deltidsjobb ersatt med ett heltidsjobb. Märkligt nog, men så blev det till slut…

Men, nu ska jag göra något som jag under hela veckan lovat mig själv att göra tidigt: lägga sig.

Inte för att jag direkt lyckats med den biten, men skam den som ger sig. Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt god natt, och en underbar fredag!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 09 28 || 22:11

Lämna en kommentar: