Man kan aldrig vara säker…

2 kommentarer

Man kan aldrig vara säker

Man kan aldrig vara säker på att tekniken är ens vän. Efter en ack så välbehövlig skönhetssömn vaknade man upp, om än något senare än önskat.

I ärlighetens namn så var det mycket senare än önskat.

Nämligen tre timmar försent. Jag insåg att jag skulle börja jobba om tolv minuter, och befann mig fortfarande i mitt hem.

Paniken var ett faktum, och jag ringde en av cheferna och förklarade läget. Som ni säkert förstår så blev det ingen cykeltur till jobbet just denna dag. Vilket är besvärande, då man därmed inte fått möjlighet att inviga sina nya lampor.

Jag får i stället sikta på att morgondagen kan erbjuda en cykeltur till jobbet.

Vad var det som hände?

Ja, och det är den stora frågan, och i ärlighetens namn så vet jag inte helt säkert. På telefonen var alla fyra larm satta, men jag har inget minne av att det ringt.

Något som kan tänkas ge en ledtråd är att telefonen först tycktes vara avstängd. Min första tanke då var att jag USB-kontakten inte suttit rätt i uttaget, och att telefonen laddat ur när jag somnat till Netflix.

När telefonen väl startade så var den laddad till 100%, så det var inte problemet. Däremot behövde jag slå in min pinkod, då tumavtrycket inte funkade.

Kan det vara så att telefonen uppdaterats under natten, och av någon anledning inaktiverat larmen? Kanske, men jag kollade batteriets logg, och det visade sig att telefonens batteri verkar ha dött vid 22.30, och sen varit “urladdat” till 07.00 då telefonen startades igen.

Vad som hänt är oklart, men mest troligt är detta orsaken till att jag försov mig. Larmen ringde aldrig då telefonen valt att stänga av sig själv.

Man kan aldrig vara säker på att tekniken är ens vän.

Med denna insikt kan jag i alla fall känna mig trygg med att jag inte stängt av larmen i sömnen…

Att försova sig är något som händer ytterst sällan, i alla fall så att man kommer försent till jobbet. Besvärande som det än må vara, men i slutändan kom jag bara 20 minuter försent.

Den tiden jobbade jag in efteråt, men jag är fortfarande frustrerad över det inträffade.

Orsaken till dagens situation var pga tekniken, och inte pga mig. Det är i alla fall en skön insikt, även om det var jag som blev drabbad i slutändan.

Låt oss hoppas att detta ALDRIG händer igen!

Viktiga insikter man fått:

Jag kommer aldrig mer att ladda mobilen när jag sover. I stället får jag försöka att ladda mobilen på kvällen – och samtidigt aldrig starta Netflix och låta telefonen flippa ut…

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 09 26 || 18:31

Publicerat i Baronen - In Real Life

2 svar to 'Man kan aldrig vara säker…'

Subscribe to comments with RSS

  1. åh så jobbigt att vakna så 🙁

    Pauline

    2023 09 26 || 20:10

  2. Verkligen frustrerande när tekniken inte fungerar som den ska! Så konstigt det verkade med mobilen, men tur ändå att du vaknade till så du inte blev mer försenad än du blev. Håller tummarna för att du kom upp i god tid idag så du kunde ta cykeln till jobbet! Kram 🤗

    Heléna

    2023 09 27 || 11:24

Lämna en kommentar: