Ett ljus på min stig…

3 kommentarer

Ett ljus på min stig

Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig“, heter det i Psaltaren 119:105. Oavsett hur vackra dessa ord än är, så kan jag av erfarenhet säga att det hjälper föga längs mörka skogsvägar.

Lyckligtvis är det fullt tillåtet att på egen hand åtgärda problemet med bristande belysning.

Genom att exempelvis köpa en ny och rejäl belysning till cykeln. Om nu planen är att i möjligaste mån cykelpendla till jobbet, så behöver man synas ordentligt.

Genom dagens inköp hoppas jag ha säkrat många cykelturer till och från jobbet. Ca 800 kronor gick dessa två lampor på. Den gamla framlyktan kommer att fortsätta sin tjänst tills vidare, vilket innebär att man för en tid kommer att ha två lampor fram.

Till råga på allt har jag fått krypa till korset på riktigt, och har beställt en ny pannlampa. En som troligtvis är identisk med den tidigare man haft. Låt oss bara hoppas att den nya håller bättre…

När det gäller belysning under årets mörkare tider, så överdriver jag mer än gärna. Synlighet är av uppenbara skäl av yttersta vikt!

Earth hour i oplanerad form!

Medan man med stor iver tuggade i sig mackorna under frukosten smällde det plötsligt till i lokalen, och allt blev becksvart. Att strömmen gått var uppenbart, och ganska snart stod det klart att ett par samhällen stod utan ström.

I denna stund behövde jag ett ljus på min stig, men lyckligtvis hade man både lampan på mobilen och en extra ficklampa att använda sig av. Två timmar senare var strömmen tillbaka, och arbetet kunde återupptas i rask takt.

Idag tog man cykeln till jobbet, och det gick minst sagt väldigt fort. 25,81 km avverkades på 66 minuter och 19 sekunder. Medelhastigheten var 23,35 km/h. Det var onekligen imponerande av flera anledningar, men dagen skulle fortsätta bjuda på överraskningar.

Hemresan innebär att jag först cyklade in till stan för att handla, och sen trampade man hem. Resan bestod av 31,41 km, och den avverkades på 76 minuter och 24 sekunder. Medelhastigheten då var 24,67 km/h!

Jag får nog allt erkänna detta dels berodde på att vinden var gynnsam, men samtidigt var jag också mer energisk än tidigare.

I morgon siktar jag på att cykla igen, och inför detta hoppas man på lika bra tider!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 09 25 || 19:38

3 svar to 'Ett ljus på min stig…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Härligt – din cykelform är det ju definitivt inget fel på! Riktigt bra jobbat av dig som har cyklat så långt idag och dessutom hållit ett bra tempo! Du gör helt rätt som investerar i din egen säkerhet med bra belysning på cykeln och pannlampa. Jätteviktigt att se ordentligt vart man cyklar och viktigt att andra i trafiken ser dig också! Här inne i stan verkar en del tro att man inte behöver lysen på cyklarna och inga reflexer har de heller… Riktigt olustigt när de far fram i mörkret och knappt syns. Ett under att det inte händer fler olyckor än det gör. Hoppas du får en fin tisdag imorgon! Kram 🤗

  Heléna

  2023 09 25 || 23:08

 2. Tur att du hade ljus med dig,så att du slapp famla i mörkret!
  Kram!

  skåningen

  2023 09 26 || 11:05

 3. Viktigt med bra belysning både för att synas och att se bra, jag misstänker att det är lika dålig eller sämre belysning på dina vägar än vad vi har här.

  Marianne

  2023 09 26 || 11:57

Lämna en kommentar: