En känsla av belåtenhet…

3 kommentarer

En känsla av belåtenhet

En känsla av belåtenhet infinner sig av många anledningar. Framförallt när jag jämför hur långt bilen, respektive cykeln, har rullat i år.

Ja, nu är det dags för lite mer statistik som inte betyder något alls för er, så håll i hatten!

Det kan knappast ha undgått någon att ett av mina mål är att markant minska användandet av bilen.
Till förmån till cykeln.

Att jag fick mer jobb på Strandbaden har också gjort att cykeln används allt mer, vilket naturligtvis är precis vad man ville.

Hittills har bilen rullat 157,5 mil i år, vilket är 9,84 mil/vecka. Cykeln, å andra sidan, har rullat 238,88 mil, med ett genomsnitt på 14,93 mil/vecka. Då har jag inte räknat in kvällens cykeltur till jobbet.

Resultatet är självklart positivt, men jag vill ändå se ett ännu bättre resultat längre fram i år. Men ett ökat cyklande ökar också slitaget.

Framför allt på däcken. Framdäcket har hängt med sen däckbytet i mars förra året, så det är verkligen hög tid att ersätta detta med ett nytt.

Lämpligtvis innan man får en sån där besvärlig punktering. Som ni kan se så finns det inte mycket till mönster kvar att tala om… Jag hoppas dock att däcket klarar av ytterligare två cykelturer till jobbet.

På tisdag ska jag köra bil till skolan och samtidigt storhandla, så då kan man passa på att fixa ett nytt däck.

Även detta ger en känsla av belåtenhet, då bilen faktiskt mår bra av att rulla lite då och då. Dessutom behöver jag inte cykla till skolan i regnet.

En bättre planering av vädergudarna kan man knappast ha önskat sig.

Gårdagens cykeltur:

Igår valde jag en ny och något längre väg till jobbet, och det gick förvånansvärt bra. Det är ganska troligt att jag kommer att välja den fler gånger när tid (och energi) finns. Att cykla samma sträcka hela tiden kan bli lite trist i längden, och som man brukar säga:

Ombyte förnöjer!

Vi finns på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 04 23 || 14:02

3 svar to 'En känsla av belåtenhet…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Ja, ombyte förnöjer och det är trevligt att byta väg bland.

  Har du en cykeldator eller använder du en tränigsapp på mobilen? Jag har funderat på dator i flera år, men nu börjar jag fundera på en elcykel istället, haha förmodligen blir det inget av det.

  Marianne

  2023 04 24 || 10:52

 2. Bra cyklat!!
  Svar..Du är inte tillräckligt gammal för att ha använt en sådan.:-)
  Ha en bra dag!

  skåningen

  2023 04 24 || 16:40

 3. wow! kul med statistik på det ju!

  Pauline

  2023 04 25 || 18:02

Lämna en kommentar: