I väntan på grönskan…

Inga kommentarer

I väntan på grönskan

I väntan på grönskan får man passa på att njuta av ett “öppet” landskap. Snart nog kommer en vägg av ljuvligt gröna löv att täcka utsikten åt de flesta håll.

Några få blommor har redan börjat kika fram, men betydligt fler är att vänta.

Allt detta kommer att ackompanjeras av ljuvlig fågelsång och ett ivrigt surrande i träd och buskar. Troligtvis lär man också få höra ett och annat skall från Hundgårdens fyrbenta eka över omgivningen. Det är verkligen rogivande att få bo så nära naturen, och på nära håll få se årets alla skiftningar.

Värmen idag har man knappast kunnat klaga på, men i morgon kommer dock de första efterlängtade dropparna. Förhoppningsvis inte under den stund man cyklar till eller från jobbet.

Hittills verkar dock prognosen vara till min fördel, så man får passa på att cykla. I väntan på grönskan.

Ibland får man färdas på nya vägar:

I kväll tänkte jag dessutom prova på en ny omväg till jobbet. Över Vessigebro och mot Årstad innan man styr in mot Falkenberg.

Drygt 29 km kommer det att landa på, vilket egentligen bara är 7 km längre än den “vanliga” omvägen. Men ibland är det trevligt att få susa fram längs vägar man vanligtvis inte cyklar på.

Dessutom känner jag ett behov av att utöka träningen lite. Det är tveksamt att man kommer att cykla så här långt innan jobbet utan ofta, men vi testar på hur det känns i kväll.

För att vara på den säkra sidan behöver jag åka hemifrån något tidigare för att gardera mig för eventuella förseningar. Att komma för sent till jobbet är ju inte ett alternativ.

Hemresan blir dock den kortast tänkbara, och det är bra så att man har tillräckligt med energi för den väntande promenaden tillsammans med hundarna.
Den kanske inte blir speciellt lång, men den blir i alla fall av.

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt härlig lördag!

Vi finns på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 04 22 || 16:58

Lämna en kommentar: