Att jobba på egen hand…

3 kommentarer

Att jobba på egen hand

Att jobba på egen hand är nödvändigtvis inte så upplyftande som det kan tyckas. Något jag (återigen) fick erfara under denna soliga fredagseftermiddag. Jag skadar mig titt som tätt…

Tanken var att fortsätta klyva ved, men min uppenbara klantighet satte käppar i hjulet.

Vid ett tillfälle fastnade klyvyxan i vedklabben, och när den lossnade så råkade jag dra den över handen. Ett ganska djupt jack, drygt två centimeter långt, blev resultatet av detta.

Det såg förhållandevis rent och fint ut, så jag tvättade såret gå gott det gick och bandagerade det efter bästa förmåga innan jag återgick till arbetet.

Dessvärre skulle det visa sig att man använder tummen betydligt oftare än man kan tro. Plåstren lossnade och jag fick göra om det. Då även dessa lossnade fick jag helt enkelt avbryta arbetet och återigen tvätta och plåstra om såret.

Situationen kan inte endast beskrivas med ordet “frustrerande”, men av hänsyn till läsarna så nöjer jag mig med det ordet. Jag fick i alla fall tillbringa en stund utomhus i strålande vackert väder. Min något vinterbleka överkropp fick känna av solens värmande strålar på alla tänkbara sätt.

Notera dock att den sedvanliga “bonnabrännan” inte kommer att åsidosättas detta år.

Hur som haver; nu när man är lite handikappad får man ägna sig åt annat mer inomhusligt arbete. Eller varför inte lite Netflix då man egentligen ändå är ledig idag..?

Att jobba på egen hand är kanske inte riktigt min melodi.

Cykeltur till stan!

I dag vaknade man tacksam nog upp något tidigare än väntat, och efter en kopp kaffe cyklade man in till de mer centrala delarna av Falkenberg. Ca 6 km av en enkel resa är längs 154:an. Men snart är cykelbanan färdig, och då slipper man trängas med all trafik!

I alla fall under den större delen av sträckan.

Man hoppas naturligtvis att denna cykelbana kommer att uppmuntra många att välja cykeln framför bilen. En cykelbana längs med en tungt trafikerad väg skapar ju en enorm trygghet – speciellt för en yngre generation med cyklister.

Man kan alltid hoppas i alla fall!

Vi finns på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 04 21 || 18:23

3 svar to 'Att jobba på egen hand…'

Subscribe to comments with RSS

 1. åh nej aj..

  Pauline

  2023 04 21 || 20:56

 2. Oj oj! Var försiktig med yxan.
  Ha en bra lördag!
  Kram!

  skåningen

  2023 04 22 || 10:22

 3. Oj, aj! Vilken otur. Hoppas att det läker fint inom kort! ☺️

  Carolina

  2023 04 22 || 14:59

Lämna en kommentar: