Jag sågade på egen hand…

3 kommentarer

Jag sågade på egen hand

Jag sågade på egen hand, och fick åka till akuten…

Gårdagen började bra, och framåt eftermiddagen bestämde jag mig för att bygga en skiljevägg till hundburen i bilen. Det var en konstruktion av enklare modell, avsedd för måndagens besök till veterinären.

Det känns bättre att hålla Turbo och Wilja separerade under resan dit.

Dessutom blir det enklare att ta ut en hund i taget. För ett tag sedan sågade jag till en skiva, men Turbo uppskattade inte detta överhuvudtaget. Den gjorde att hans utrymme blev (enligt honom själv) orimligt litet.

Som hundägare vet man att ett kompostgaller är en värdefull tillgång i vardagen. Efter att man böjt och kapat det så passade det till slut.

För att göra det stadigare så bestämde jag mig för att använda spillbitar från mina nya bokhyllor. Tanken, liksom planen var god – men utförandet var mindre genomtänkt.

När jag skulle såga till en av bitarna så kom vänstertummen i vägen, och vips så blödde det kraftigt. Snittet blev ca 3 cm långt, och djupare än jag ville undersöka själv.

Efter att man kontaktat 1177 så fick jag rådet att åka in akut för att låta någon titta närmare på detta. Allt går ju inte att laga med silvertejp.

Det är bra att ha en sjukvårdsväska!

Jag plåstrade om fingret på bästa sätt och körde upp till Varberg.

Eftersom jag skulle jobba några timmar senare brann det minst sagt i knutarna. Företaget jag jobbar för informerades om detta lilla missöde, likaså kunden.

Väntetiden på en akutmottagning kan ju vara  väldigt lång, och det var inledningsvis omöjligt att säga hur länge man skulle sitta där.

Som genom ett under behövde man inte vänta längre än ett par timmar. Även om snittet i fingret var djupt så verkade det inte som att något viktigt var skadat.

Läkaren försedde mig med två styng och en stelkrampsspruta, och sen skyndade man hemåt. Egentligen skulle jag cyklat till jobbet denna dag på grund av trafikkaoset som Wheels & Wings medför – men jag valde bilen.

De sista 1,5 km tog drygt 35 minuter att köra. Men till slut var man framme. Bara 30 minuter försenad!

Detta är inte den första gången jag sågade på egen hand, och garanterat inte den sista! Några bilder på själva såret kommer jag inte att bjuda på, men vill i stället hylla de som jobbar inom vården! Vilket fantastiskt jobb de gör!

Bemötandet jag fick idag var verkligen helt fantastiskt!

I skrivande stund så är tummen ganska öm, men jag är viss om att allt kommer att läka fint.

Med dessa rader önskar jag er alla en riktigt god natt!

« « « henrikolsson.eu – föreläsningar finns på facebook » » »

« « « Vad är downshifting för något? » » »

Skrivet av Henrik Olsson

2022 07 17 || 03:52

Publicerat i Baronen - In Real Life

3 svar to 'Jag sågade på egen hand…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Men AJ!! De som jobbar på sjukvården är grymma.

  Marianne

  2022 07 17 || 15:11

 2. Tråkigt att u sågade dig i tummen.
  Tänk på att det kunde ha varit värre!
  Kram!

  skåningen

  2022 07 17 || 15:47

 3. Bra Kul när man kan använda gamla saker till något kul
  Kram

  skåningen

  2022 07 17 || 18:11

Lämna en kommentar: