Åker husse iväg…

Inga kommentarer

Åker husse iväg

Åker husse iväg är det fritt fram att aktivera sig själv och hjälpa till med hushållningen.

Exempelvis, varför måste sovrumsmattan ligga fint? Eller varför måste den flätade korgen förbli orörd? Den ser ju så god ut där den stod, och den knastrade så ljuvligt.

Häromdagen såg hon sin egen spegelbild i ugnsluckan. Hennes reaktion blev naturligtvis att skälla och morra intensivt – för spegelbilden var inte lika söt.

Ja, livet med valp är onekligen spännande, för man vet aldrig vad de hittar på!

Min gamla sax har uppenbarligen nått livets slutskede…

Detta påminner lite om när Fjant var ung och busig!

Roadtrip

Idag blev det en roadtrip upp till Varbergs Djurklinik. Veterinären ville undersöka Turbo innan han fick sitt recept. Wilja fick också följa med, men hon behövde inte undersökas, då hon nyligen varit där.

Inför detta passade jag på att väga hundarna. Turbo vägde 35 kg, medan Wilja “bara” vägde 18,1 kg.

Turbo är onekligen en bastant herre i sina bästa år, och Wilja växer så det knakar. Man saknar tiden när man enkelt kunde lyfta henne med en hand!

Vad gäller roadtripen som sådan verkade både Turbo och Wilja hävda att den inte räknas om man bara åker till veterinären. Jag är av annan åsikt! Att åka bil är ju alltid kul!

Vad tycker du?

Efterlängtad ledighet!

Detta är min första lediga dag sen i tisdags, och naturligtvis har man gjort det bästa möjliga av dagen. I förmiddags åkte jag in till stan för att storhandla, och senare åkte vi alla upp till Varberg.

Både Turbo och Wilja skötte sig exemplariskt i bilen, trots den egentillverkade skiljeväggen mellan båda. Det var för övrigt samma skiljevägg som var orsak till att man sågade sig i tummen.

Under kvällen fick jag tillräckligt med energi för att klippa gräset i hundgårdarna. Det var kanske inte dagens mest givande uppgift, men den måste lika fullt göras.

Vid denna tid på dygnet har de flesta redan gått och lagt sig, men jag tror att det dröjer några timmar till innan man själv avslutar dagen.

Det är lite svårt att vända tillbaka dygnet så snabbt.

Jag tycker att vi fått lära oss en hel del idag: Bland annat av vikten att stänga grindar och dörrar i händelse av att husse åker iväg…

Hur mår tummen?

Jag har glädjen att meddela att tummen mår mycket bättre idag. Rörligheten och styrkan återvänder sakta men säkert. Fingret är fortfarande omplåstrat, men jag hoppas på att kunna byta plåstret i morgon.

Samtidigt är jag något tveksam. Helst av allt vill jag slippa se såret igen… Kanske kan jag behålla det ytterligare en dag för att vara på den säkra sidan. Det vore kanske dumt att byta plåster för tidigt?

Jag kanske behöver sova på saken…

 

Skrivet av Henrik Olsson

2022 07 18 || 23:28

Lämna en kommentar: