Sol och värme…

Inga kommentarer

Sol och värme

Sol och värme är aldrig fel! De senaste dagarna ha varit riktigt härliga på alla sätt och vis, och återigen kan man njuta av vårvärme.

För att fånga så mycket som möjligt av solens välgörande strålar passade jag på att kratta hundgården.
Utan tröja. Känslan var ljuvlig, kan jag tillägga.

Gräsmattan är uppenbart ganska förstörd, men man passade ändå på att försöka täcka en del av groparna som Wilja bidragit med. Antar att det även kommer att behövas jord, men det tar vi lite senare.

För stunden kan man ändå pusta ut lite. Sen vet man aldrig vilka hål som Wilja gräver upp igen medan husse är på jobbet. Huruvida denna gräsmatta någonsin kommer att bli sig själv igen återstår att se.

Den blev väldigt förstörd under torkan 2018. Att hundar springer runt och gräver gör knappast saken bättre.
En liten tröst är i alla fall att det faktiskt är en hundgård, och den ska ju användas så som hundarna önskar.

Cykelpendla till jobbet

Ja, det är ju något man verkligen försöker göra i möjligaste mån. Antalet arbetspass denna vecka har varit ovanligt många, i alla fall för mig. Därför har man valt bilen vid några tillfällen.

De senaste dagarna har man dock lyckats förmå sig själv att välja cykeln, och vädret har onekligen underlättat dessa beslut. Ett par kvällspass återstår innan man kan se fram emot ett par dagars ledighet.

Då är tanken att jag ska försöka vila ut lite extra, men också försöka jobba lite här hemma.

Inför kvällens pass väljer man utan tvekan cykeln, och förhoppningen är att man har samma beslutsamhet inför morgondagens pass. Om inte latmasken på något sätt lyckas sätta käppar i hjulen.

Bildligt talat, då. Jag minns ju hur det slutade sist jag fick en pinne i framhjulet… Det var onekligen en högst otrevlig och smärtsam upplevelse, men tacksamt nog klarade man sig ändå förhållandevis bra.

Det hade ju kunnat sluta mycket värre.

Idag fokuserar vi dock inte på olyckor förr i tiden, utan på fördelarna som finns med detta fantastiska smidiga och billiga transportmedel. Hittills i år har man 1974,5 km, och när man är hemma i natt har man passerat 2000 km. Helt klart en ok sträcka, men man vill ju cykla långt mer än så detta år.

Med sol och värme är det fullt möjligt!

Cykelpendla; Hälsa, Miljö, Ekonomi

Vi finns på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 04 09 || 15:41

Lämna en kommentar: