Olyckor kan hända…

5 kommentarer

… men med tanke på antalet mil man tillbringat på cykelsadeln kan man ändå dra slutsatsen att det är extremt ovanligt att “stå på huvudet”.

Idag skulle dock statistiken ändras något under min cykeltur in till stan.

Efter ca 400 meter från Hundgården hamnade en ytterst liten pinne (på ca 14 cm) i framdäcket, och stänkskärmen vek sig in mot däcket och låste det.

Plötsligt ligger man mitt på grusvägen och kunde ganska snabbt konstatera att det blödde kraftigt från armbågen, och då man tydligt kunde se hålet förstod jag att det var ganska illa.

Jag plockade ihop mina saker som låg utspridda på grusvägen, och började sakta gå hemåt medan blodet rann ner för armen.

Smått skakis av händelsen kändes det som att man kunde svimma när som helst, och Godistanten skjutsade mig snabbt till akuten.

Lyckligtvis blev det bara ytliga skador, men sköterskorna fick tvätta såret ordentligt innan läkaren kom för att sy ihop allt.

Huvudet lyckades man skydda, och utöver armbågen fick jag ett par små obetydliga skrapsår på knät.

Jag är övertygad om att jag klarade axeln och ryggen bra just tack vare att jag hade ryggsäck på mig som tog en större del av smällen.

Hjälm har jag inte längre, men dagens händelse får en att överväga ett inköp av en sådan – för även om jag hade tur denna gång så vet man aldrig när olyckan är framme.

Nästa gång kanske man inte har samma tur.

Detta sätter lite käppar i hjulet för mig då all träning och arbete här hemma är inställt tills vidare, men jag känner mig ändå tacksam över att det inte var värre än så.

Från och med idag blir det därför påtvingad vila för armen några dagar, och finns det något bättre sätt än att bara luta sig tillbaka och njuta av Netflix och äta allt sånt som man egentligen inte borde äta.

Men så snart allt har läkt kommer jag att fortsätta använda cykeln, för i slutändan är detta fortfarande ett fantastiskt sätt att träna eller transportera sig själv!

Skrivet av Henrik Olsson

2021 09 08 || 13:07

5 svar to 'Olyckor kan hända…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Shit vad läskigt. Blev helt skakis bara av att läsa det! Och ja, skaffa hjälm!!

  På tal om slott och om väggar kunde tala. Jag brukar tänka det ofta att det finns så många spännande berättelser i slotten som inte kommer fram. Hade så gärna velat veta!

  Yasmine

  2021 09 08 || 15:58

 2. Aj, aj, aj. Det där såg inte bra ut. Men vad tur att du inte skadade huvudet. Var rädd om dig.

  Annika

  2021 09 08 || 18:52

 3. åh nej 🙁

  Pauline Hurtig

  2021 09 08 || 19:37

 4. Köp en hjälm!
  Var glad att du inte slog dig värre.
  Krya på dig!
  Nattis

  skåningen

  2021 09 08 || 23:17

 5. Ajajaj, inte bra.
  En nyfiken fråga, varför har du slutat använda hjälm?
  Jag hade aldrig hjälm förr, men i trafiken här och med tanke på att jag aldrig skulle sitta upp på en häst utan hjälm, bestämde jag mej för att använda en när jag cyklar.

  Det var en husbilsägare som körde så fort och nära en cyklist här i somras att hen åkte ner i diket. Men föraren hade tydligt väldigt bråttom eller dålig koll i backspeglarna, för vad jag hörde stannade hen inte ens för att kolla hur det gått.
  Jag har blivit omkörd av långa fordon som jag nästan sugits in i. Nu är säsongen över och betydligt mindre trafik.

  Marianne

  2021 09 10 || 11:31

Lämna en kommentar: