Man gör lite nytta…

Inga kommentarer

Man gör lite nytta

Man gör lite nytta då och då här hemma. Efter att man vaknat upp så ansåg man att det var hög tid att sladda gårdsplanen, och så blev det.

ATV’n startade snabbt och enkelt, och man rullade ut och kopplade på vägskrapan. Sen körde man runt och runt, fram och tillbaka tills att gruset låg ungefär som önskat.

När jag skulle koppla av vägskrapan hände dock något som faktiskt inte förvånade mig speciellt mycket. ATV’n dog och vägrade starta igen.

Det påminde en hel del om det problem man hade den 11 mars i år. Då var det tal om att det var något fel på bränslepumpen, men då den startade efter en stund så ifrågasatte man själv det. Tankarna kring att det kan ha kommit in fukt i systemet var det som verkade mest troligt. Så jag hällde i lite k-sprit i tanken…

Sen dess har den startat och tuffat på, även om jag bara kört den här hemma. Idag är jag dessvärre tillbaka till att det kanske ändå är bränslepumpen, eller något annat fel.

Oavsett, man gör lite nytta med de redskap man har, så långt det är möjligt.

Viss frustration upplevs för stunden. Lyckligtvis ska den in på service i veckan, men nu vågar man inte testa att köra den till verkstaden. I stället får man eventuellt hyra ett släp, men med lite tur kommer verkstaden att hämta den. Det får vi se i morgon när jag ringer.

Jag ska försöka lägga band på mig så pass att min frustration inte går ut över någon i personalen hos återförsäljaren, men nu är man verkligen trött på detta.

Oturen måste ju ta slut någon gång.

Undrens tid är inte förbi!

Naturligtvis ger man inte upp så lätt, så efter ett par timmar gick jag ut och försökte starta den igen. Som genom ett smärre under så startade den faktiskt, och verkade gå jämt och fint.

Därmed inte sagt att man kan lita på maskinen så pass att man vågar använda den förrän återförsäljaren gjort en grundlig felsökning på alla tänkbara sätt.

Cykeln har i alla fall rullat 2000 km…

… eller 2007,9 km om man ska vara mer exakt. Dagens väder inbjuder dessutom till att man cyklar även till kvällens arbetspass, och därefter blir det garanterat en cykeltur in till stan i morgon.

Trots att det utlovats regn under dagen, men då man ändå är ledig så känns det inte som ett hinder, och ett bättre sätt att inleda sin ledighet på finns knappast.

Vi finns på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 04 10 || 14:25

Lämna en kommentar: