Från en snötäckt Hundgård…

3 kommentarer

Från en snötäckt Hundgård

Från en snötäckt Hundgård skickar vi denna enkla hälsning: Ha en underbar onsdag!

Kung Bore må ha försökt att annektera Hundgården, men vi kämpar på som aldrig förr. Att ta till vapen är kanske inte min grej, men jag hade ändå önskat tillgång till en snöslunga.

Tills vidare får dock skyffeln duga. Gångar grävs, och sakta men säkert återtar man sin egen mark.

Den här tiden på året är man däremot inte speciellt engagerad i att skotta för mycket. Inom kort kommer ändå allt detta att ha smält bort.

Tidigare år har man på ett nästan neurotiskt sätt skottat hundgårdarna, men idag är man något mer avslappnad. Nuförtiden får fyrfotingarna nöja sig med samma gångar som undertecknad. Att snön faller i mars är knappast ovanligt, men samtidigt vet man att Kung Bores närvaro inte kommer att bli långvarig.

Dagens träning:

Väglaget till trots valde jag att ändå unna mig en cykeltur in till stan. Visst, det tog betydligt längre tid än vanligt, men man kom samtidigt hem helskinnad.

Dessutom med nya erfarenheter kring snöröjningen… Man kan inte låta bli att fråga sig varför kommunen inte prioriterar gång- och cykelbanor bättre. I Falkenbergs centrala delar är det med fara för livet som man nyttjar gång- och cykelbanor.

Saker och ting hade kunnat vara bättre. Jag undrar dock om inte detta problem är ganska vanligt i vårt avlånga land.

Hur ser det ut precis där du bor?

Jag såg ett inslag för länge sedan om att Danmark skulle varit väldigt bra på att prioritera cyklisterna, men huruvida det är helt sant eller inte vet jag inte.

Jag tror i alla fall att varje kommun tjänat på att underlätta för cyklisterna under vintertid. Det finns trots allt väldigt många fördelar med att cykla.

I morgon blir det dock ingen träning för min del. Dels ska det snöa en del på kvällen, och jag ska dessutom göra mitt allra första arbetspass för Strandbaden.

Så jag tänkte att det passar bra att köra bil då.

Mannen Som Kan Prata Om Hundar

Från en snötäckt Hundgård skickar vi även denna hälsning: Var försiktig i trafiken! Kör försiktigt och håll ett tillräckligt stort avstånd till framförvarande fordon!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 03 08 || 18:31

3 svar to 'Från en snötäckt Hundgård…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Du har fått rejält med snö!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  skåningen

  2023 03 09 || 10:09

 2. Hundar brukar ju gilla att busa i snön så de kanske är nöjda med att det är oskottat.
  Vad jag har sett i Danmark så är både vägar och cykelbanor i mycket bättre skick än här. Och cykelbanorna är åtskilda från körbanorna, mycket bra!
  Inne i städerna tror jag inte de hinner med gång/cykelbanor när det kommer mycket snö, att de får komma i sista hand, olyckligt för både gående som ska ut i körbanan och gå samt bilister som ska parera för gående och ta sej fram i halkan.

  Marianne

  2023 03 09 || 16:26

 3. ja så viktigt att vara försiktig i trafiken

  Pauline

  2023 03 09 || 21:04

Lämna en kommentar: