Det ser verkligen vackert ut

3 kommentarer

Det ser verkligen vackert ut...

Det ser verkligen vackert ut, men det ser också vackert ut med en plogad väg. Dagen började med en halv kopp kaffe innan det var dags att ta tag i arbetet som låg framför.

Efter ca 2,5 timmar var man färdig, och fick möjlighet att tina upp inomhus.

Snart är det dags för mig att åka in till skolan, och därefter ska man tillbaka och ploga lite mer. ATV’n har jobbat på bra, och det enda besväret jag fick idag var när vajern till plogbladet gick av.

Det är dock ett mindre besvär, och blev åtgärdat förhållandevis snabbt. Fingrarna var dock inte helt glada över att bli blöta, kallare och få små sticksår från den trasiga vajern.

Men vad ska man göra..?

Oavsett är man nu äntligen färdig med allt plogande, både här hemma och på andra platser.

Nog för att vovvarna var glada över att husse äntligen kommit hem, så var inte maskinen jag kom på speciellt uppskattad! Uppenbarligen känner vovvarna inget som helst förtroende för den.

Om de ändå haft samma inställning som Debbie

Nåväl, min lilla ATV fungerar i alla fall felfritt, och startar och tuffar på precis som den ska! Det i sig är en enorm lättnad med tanke på alla tidigare problem jag haft.

Det ser verkligen vackert ut med all snö, men detta var inte precis vad vi önskat oss. Vi ville ju ha vårvärme, blommor och kunna lyssna till fågelsång. Antar att vi får vänta ytterligare på detta.

Ingen lektion idag!

Jag åkte in till stan för att handla och närvara vid dagens engelska lektion, men 10 minuter innan lektionen skulle börja fick jag en konstig känsla. Inga klasskamrater hade kommit, så jag startade datorn och kollade efter: Läraren hade meddelat redan tidigt på morgonen att hon blivit sjuk, och att lektionen blivit inställd.

Då min dag startade med en halv kopp kaffe, och några timmars snöröjande så missade jag detta meddelande helt och hållet. Den extra tiden jag tjänade på detta är orsak till att jag redan är klar med allt plogande för dagen.

Uppskattat, men ändå tråkigt då jag sett fram emot dagens lektion.

Hur som haver! Då min dag kunnat avslutas något tidigare får jag nog försöka göra lite annan nytta här hemma också. Jag vet att behovet av att dammsuga är stort, då båda vovvarna fäller.

Kanske unnar man sig en tur med snabeldraken, till vovvarnas förtret och husses förtjusning…

Vi finns på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 03 07 || 18:34

3 svar to 'Det ser verkligen vackert ut'

Subscribe to comments with RSS

 1. Här har det kommit snö nästa hela dagen!
  Kram!

  skåningen

  2023 03 07 || 21:50

 2. Ja, visst är det vackert med orörd snö i skogen, när jag läser om dina vedermödor med plogning och vajern påminns jag om allt arbete på gården, speciellt på vintern när tår och fingrar protesterade för fullt. Även om jag kan sakna tiden så är jag glad att den är förbi, det är nog bara djuren jag saknar.

  Marianne

  2023 03 08 || 11:13

 3. så fin första bild! 🙂 härligt att ha plogat

  Pauline

  2023 03 08 || 19:42

Lämna en kommentar: