Min förmiddag är redan planerad…

2 kommentarer

Min förmiddag är redan planerad

Min förmiddag är redan planerad, och det är inte svårt att lista ut vad den kommer att bestå av.

Men låt oss ta saker och ting i rätt ordning! Igår eftermiddag körde jag till Strandbaden för att prova på ett nytt extraknäck i deras regi. Jag har gått och blivit diskare.

Min första arbetspass är genomfört, och jag har inte orsakat någon skada. En av diskmaskinerna gick dessvärre sönder, men jag var inte ens in närheten av den vid tillfället. Tveksamt att jag skulle bli syndabock för detta.

Det är alltid roligt att komma dit i civila kläder, för personalen hälsar glatt och sen kan man nästan höra när polletten trillar ner. “Men det är ju du!”

Eller när jag fått på mig arbetskläderna så kom några fram och frågade om jag var ny, och ja… det är jag väl.

Hur som helst så gick arbetspasset bra. Det är som alltid mycket nytt att tänka på, men det hela flöt ändå på väldigt bra. I morgon (eller rättare sagt idag) är det dags för ytterligare ett pass.

Först blir det dock några timmars välbehövlig sömn, och sen måste jag åtgärda den oreda som Kung Bore ställt till med. Uppskattningsvis har det kommit 10 cm snö under min frånvaro, och det är verkligen inget man kan acceptera.

Inledningsvis var tanken att jag skulle ploga när jag kommit hem, men då det väntas lite mer snö så är det bättre att vänta. Min förmiddag är redan planerad, och jag kan se fram emot att göra en ännu större insats om några timmar.

Dessutom slipper jag riskera att väcka grannarna.

Vilka krav ställs för att få körkort?

Väglaget hem var verkligen inte det bästa. Ca 65 km kändes nästan för snabbt. Trots detta blev jag omkörd av en volvo som sladdade på glatt både bakom, och ett par km framför mig.

I ett krön mötte denne olämpliga förare en ambulans, och jag kan tänka mig att det var ganska nära en olycka. Jag får dock erkänna att när jag såg baklyktorna fara till höger och vänster så hoppades jag i mitt stilla sinne att färden skulle sluta i diket.

Omdömeslösa förare på allmän väg imponerar föga…

Nåväl, jag är hemma välbehållen och ser nu fram emot att få snutta kudde några timmar. Sen är det dags att börja jobba igen.

Skrivet av Henrik Olsson

2023 03 10 || 02:25

Publicerat i Baronen - In Real Life

2 svar to 'Min förmiddag är redan planerad…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Ja,dessa förare bör helst ligga i diket, men bara lite skador på bilen. Det finns flera och mycket bättre sätt att ta livet av sej utan att blanda in andra. Skulle det hänt en olycka med ambulansen hade det varit dubbel olycka.
  Jag blir livrädd för och galen på respektlösa trafikanter.

  Marianne

  2023 03 11 || 10:05

 2. vad skönt att det gick bra! 🙂

  Pauline

  2023 03 12 || 19:18

Lämna en kommentar: