Som ett brev på posten…

22 kommentarer

Kinesisk solfjäder

Kinesisk solfjäder

Som regel brukar brevbäraren bara lämna räkningar i brevlådan, men då och då händer det att det kommer något som gör en glad. Detta är en av dessa dagar…

Det var ett vaderat kuvert som damp ner i vår brevlåda. När jag undersökte kuvertet kunde jag skönja något avlångt, så ganska snabbt avfärdade jag att det var en brevbomb. När jag läste vem som stod som avsändare lugnades jag och fylldes av glädje. Brevet innehöll en kinesisk solfjäder, och den var oerhört vacker.

Jag fick en förfrågan nyligen om att skriva ett inlägg om Kina. Dessvärre valde jag att tacka nej, och erbjöd i stället en länk. Som tack för länken kom denna solfjäder – och vem kan då låta bli att lägga upp en banner och skriva ett litet inlägg?

För ett antal år sedan drömde jag om att resa runt till olika platser här på jorden. Det finns så mycket att se i vår värld, och jag drömde bland annat om platser som Kina.

Ska jag resa ska det inte i första hand handla om en solsemester! Jag vill se lämningar efter forna människors arbete. Som kinesiska muren och terrakottaarmén! På www.mittensrike.se kan ni själva se bilder om platser många bara kunnat drömma om att besöka.

Kanske blir det så att jag aldrig kommer iväg på något av det som jag drömt om. Men man vet aldrig. Det enda jag är säker på är att drömmarna fortfarande är vid liv. Tänk dig själv vilken upplevelse det vore att få vandra mil eller mil på kinesiska muren och ta del av historien, och lära sig om de människor som fick vara med och bygga ett av de mest fantastiska verk vi har idag!

Nog för att en solfjäder är en tacksam tillgång i denna värmen vi har… men denna solfjäder är för vacker för att slitas med hälsan. Den har i stället fått en plats i huset, där alla kan se den.

Med andra ord: Jag blev glad av detta brev, så jag kommer helt enkelt att skita i att öppna brevet från Telia. Vi alla vet ju vad det innehåller… ^^

Skrivet av Henrik Olsson

2010 07 05 || 18:05

Publicerat i Baronen - In Real Life

22 svar to 'Som ett brev på posten…'

Subscribe to comments with RSS

  1. ja vi måste hjälpa de gamla och svaga i samhället haha

    Jonnie

    2010 07 06 || 02:34

  2. Jättefin solfjäder!

    Junitjej

    2010 07 06 || 13:18

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz: