Som ett brev på posten…

22 kommentarer

Kinesisk solfjäder

Kinesisk solfjäder

Som regel brukar brevbäraren bara lämna räkningar i brevlådan, men då och då händer det att det kommer något som gör en glad. Detta är en av dessa dagar…

Det var ett vaderat kuvert som damp ner i vår brevlåda. När jag undersökte kuvertet kunde jag skönja något avlångt, så ganska snabbt avfärdade jag att det var en brevbomb. När jag läste vem som stod som avsändare lugnades jag och fylldes av glädje. Brevet innehöll en kinesisk solfjäder, och den var oerhört vacker.

Jag fick en förfrågan nyligen om att skriva ett inlägg om Kina. Dessvärre valde jag att tacka nej, och erbjöd i stället en länk. Som tack för länken kom denna solfjäder – och vem kan då låta bli att lägga upp en banner och skriva ett litet inlägg?

För ett antal år sedan drömde jag om att resa runt till olika platser här på jorden. Det finns så mycket att se i vår värld, och jag drömde bland annat om platser som Kina.

Ska jag resa ska det inte i första hand handla om en solsemester! Jag vill se lämningar efter forna människors arbete. Som kinesiska muren och terrakottaarmén! På www.mittensrike.se kan ni själva se bilder om platser många bara kunnat drömma om att besöka.

Kanske blir det så att jag aldrig kommer iväg på något av det som jag drömt om. Men man vet aldrig. Det enda jag är säker på är att drömmarna fortfarande är vid liv. Tänk dig själv vilken upplevelse det vore att få vandra mil eller mil på kinesiska muren och ta del av historien, och lära sig om de människor som fick vara med och bygga ett av de mest fantastiska verk vi har idag!

Nog för att en solfjäder är en tacksam tillgång i denna värmen vi har… men denna solfjäder är för vacker för att slitas med hälsan. Den har i stället fått en plats i huset, där alla kan se den.

Med andra ord: Jag blev glad av detta brev, så jag kommer helt enkelt att skita i att öppna brevet från Telia. Vi alla vet ju vad det innehåller… ^^

Skrivet av Henrik Olsson

2010 07 05 || 18:05

Publicerat i Baronen - In Real Life

22 svar to 'Som ett brev på posten…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Sv: Så du har börjat jobba igen!
  Ja jag har semester denna veckan med, sen ska man tillbaka till verkligenheten igen.

  Tommy

  2010 07 05 || 18:15

 2. Jo då min dag har varit bra 🙂
  hur har din vart då ? 🙂

  Krille

  2010 07 05 || 18:37

 3. Gud va kul med små överraksningar i brevlådan!

  Annika

  2010 07 05 || 19:19

 4. uuuh det låter väldigt tidigt 😛

 5. Kina är ett land jag oxå vill besöka och resa runt i…mycket historia. Väldigt bra inlägg och skrivet på ett roande sätt.

  tk

  2010 07 05 || 19:41

 6. Tack så mycket, synd man ej kan fira me han denna dagen.
  Jo kanske om det varit nudist kräftskiva så kanske det hade chockat mig =).
  O vad trevligt me sådant brev o super fin solfjäder!

  stinis

  2010 07 05 || 19:59

 7. Haha lite paranoid när det kommer till post? Heh xD.

  Helt random, Har en hund på lite över ett år som jag har haft en fel problem med innan jag gick på lydnadskurs med honom. Han slutade att vara jobbig hemma (som väldigt stora hundar kan vara när dom är unghundar?)

  Nu är problemet att från den första dagen jag gick till kursen var tränaren mycket hård mot honom då han trodde att min hund var fyra år som alla andras hundar medan han endast var ca 9 månader. Jag är tämligen säker på att han knäckte Ajax då han drog honom runt hela paddocken där träningen var. Blev både arg och panikslagen eftersom att han sa kommandon som jag visste att min hund inte kunde och förklarade att han fortfarande är mycket ung och han blev helt chockad och tog det genast mycket lugnare med honom.

  Det blev ett ganska stort missförstånd som gjorde att min hund morrar varje gång någon manlig person ”tar tag” i honom eller lutar sig över honom osv. Och han håller nästan på att skita ner sig, ursäkta, varje gång jag gick på kurserna så jag vet inte hur vi ska göra.

  Borde jag gå dit och träna honom trots att han visar en extremt stor rädsla för tränaren som inte bara handlar om respekt från hans sida? Min hund är annars jätte snäll världens godaste. Jag vet inte varför jag förväntar mig ett svar, antar att jag inte gör det.

  Försökte kommentera en annan gång med vet inte vad som hände ha:).

  Hanna

  2010 07 05 || 20:31

 8. Sv: Ja verkligenheten kallar igen på tisdag nästa vecka.. Trist men sant, men å andra sidan har jag 2 veckors semester att se fram emot igen i slutet på augusti..

  Tommy

  2010 07 05 || 20:55

 9. vad har du haft för dig idag då ? 🙂

  Krille

  2010 07 05 || 21:42

 10. Det är superhärligt att cykla till jobbet 🙂 jag har inte så fasligt långt, tar ungefär 15 min 😉 men det är en riktig superbrant backe där i slutet som tar på krafterna ! Hur långt har du ? 🙂

  Josefine

  2010 07 05 || 21:45

 11. okej skönt med semester! Planerat något speciellt då eller ?:)

  Krille

  2010 07 05 || 21:49

 12. Oh ja 🙂

  Martina

  2010 07 05 || 21:53

 13. ja då vattenkrig alltid lika kul 🙂
  Nej jag ska inte göra något speciellt faktiskt gröna lund imorgon bara se blir det att ta det lungt resten av sommaren 🙂

  Krille

  2010 07 05 || 21:59

 14. ja absolut 🙂 man blir lite piggare om inte annat ! oj, det var inte dåligt att cykla så långt varje dag 🙂 jag har ju tvärtom med nedförsbackar hemåt, det är mycket bättre 😉

  Josefine

  2010 07 05 || 22:02

 15. Svar: Det låter ju toppen. Men då har det varit ungefär som här då, varmt och kvavt!

  Camilla

  2010 07 05 || 22:04

 16. haha, det kan bli svårt faktiskt 😉 jag hade ju även kunnat tänka mig en bättre cykel, min nya blev stulen efter 3 dagar 🙁

  Josefine

  2010 07 05 || 22:09

 17. Svar: Haha shopping är väl en kvinnas bästa vän? 😉

  Mjo. Samma här. Sen är det mycket roligare att jobba när det regnar också.

  Camilla

  2010 07 05 || 22:10

 18. Ja verkligen! Vilka tycker du ska vinna vm då ? 🙂

  Krille

  2010 07 05 || 22:16

 19. Ja Kina så underbart!
  Jag är med en sån som vill utforska och göra spännande saker framför en solstol!

 20. sv: asiatiska grejer is da shit! även maten! 🙂

  visste du att solfjädern eller som vi säger på träningen “tessen” kan mycket väl användas i självförsvar?
  speciellt kvinnorna i Japan (för ganska många år sen) som inte fick träna kampsport blev experter på att använda denna underbart fina fjäder som ett hjälpmedel mot tjuvar och banditer när männen var ute och krigade. 🙂

  vi tränar dock med en lite längre “pinne” för att symbolisera solfjädern (givetvis ihopvikt) och för att inte ta sönder dom.

  Henke "Hoppelajnen" - Jasons pappa

  2010 07 05 || 22:41

 21. ja vi måste hjälpa de gamla och svaga i samhället haha

  Jonnie

  2010 07 06 || 02:34

 22. Jättefin solfjäder!

  Junitjej

  2010 07 06 || 13:18

Lämna en kommentar:

%d bloggare gillar detta: