Det var verkligen dags…

1 kommentar

Det var verkligen dags

Det var verkligen dags att fånga dagen. Det första som lockade var naturligtvis att starta en brasa. Jämte förrådet har en hög med ris växt på höjden under en lång tid.

Idag har högen inte bara krympt – utan helt försvunnit.

Några meter bortanför finns en lika stor hög som sakta krymper i elden. För mig är detta en stor dag, då rishögen varit en väl synlig skamfläck. Dessutom behöver jag platsen för bland annat vägskrapan och kärran.

På bilden ser inte högen speciellt stor ut, men det är enbart för att jag precis hade börjat. Det förefaller sannolikt att denna hög kommer att brinna under väldigt många timmar. Jag skulle inte bli förvånad om det fortfarande pyr där i morgon. Såvida det inte kommer en rejäl regnskur efter att man skrivit dessa ord.

Vilket det så småningom kommer att göra. Men först senare i kväll. Tills dess hoppas jag att så mycket som möjligt slukats av lågorna. Ja, det var verkligen dags att ta tag i den rishögen…

Turbo haltar vidare…

Under ett par dagar så har Turbo visat att han har ont någonstans. Exakt var är svårt att säga då det verkar som att han markerar antingen på höger eller vänster framben. Av den anledningen är det enbart vila och massvis med gos som gäller för honom. Han börjar trots allt närma sig 11 år, och det vore konstigt om inte åldern började ta ut sin rätt.

Därför så blir det enbart Wilja som får följa med på längre promenader, medan han dessvärre tvingas stanna hemma och se oss gå iväg. Utan honom.

Det är minst sagt hjärtskärande att höra hans protester, men man hoppas att han på något sätt kan förstå varför det måste vara så här tills vidare. Samtidigt önskar man att hältan går över snabbt så att han inte behöver ha ont.

Han är i alla fall märkbart glad och gör sitt bästa för att fortsätta följa en här hemma. Trots att man säger till honom att “stanna” när man bara ska gå några meter.

Turbo är ju den hund man haft i sin ägo längre än någon annan hund. Den tredje mars 2015 bestämdes det att han skulle flytta hit permanent, vilket snart är 9 år sedan.

Jag vet att han och jag har tillbringat mer tid tillsammans än vad vi har att se fram emot, och nu handlar allt om att göra hans sista tid så värdefull som möjligt.

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 02 24 || 12:36

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'Det var verkligen dags…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Vad tråkigt med halten 🙁

    Pauline

    2024 02 27 || 19:06

Lämna en kommentar: