Dagarna går väldigt fort…

1 kommentar

Dagarna går väldigt fort

Dagarna går väldigt fort, och man hinner knappt med själv. Jag skulle gärna vilja uppdatera alla närmare om vad som hänt de senaste dagarna, men väljer att inte göra det.

I alla fall inte just nu, men jag kan lova att det är mer än positivt.

Dessutom hoppas man på att det blir än mer positivt nästa vecka, då mina 6 månader på bemanningsföretaget förhoppningsvis är tillända. Därmed inte sagt något negativt om bemanningsföretaget, men jag vill mer än gärna stanna kvar där jag varit dessa månader. Av mer än en anledning.

Det har minst sagt varit en  fantastisk resa, där man fått möjlighet att vidareutveckla viktiga förmågor och egenskaper.

Hade någon sagt för ett år sedan att jag skulle återgå till ett jobb var arbetstider var 7-16 hade jag verkligen ifrågasatt detta. Föga anade jag att man strax efteråt skulle överväga att lämna jobbet som ordningsvakt. Allt för att återgå till just 7-16.

Mina erfarenheter jag utvecklat som ordningsvakt kommer dock alltid vara värdefulla. Att framförallt fokusera på människan, något jag önskar att ordningsvakter blev kända för.

Jag är fortfarande ordningsvakt, även om jag inte jobbat på nästan 5 månader. Först den 12:e april går mitt förordnande ut, och därefter är man inte längre “förordnad vän av ordning”.

Trots att jag älskar detta yrke har jag valt att helt ändra yrkesval i livet. Oavsett hur vemodigt det än känts i början, så är jag idag tacksam på alla tänkbara plan över mitt val.

Mitt i allt kaos fann jag något jag inte trodde var möjligt, och jag förstår vikten av att vårda just detta.

Wilja blev aldrig tjänstehund!

Nä, tyvärr får man säga – även om det varit uppenbart väldigt längre. Det går dock alltid att hjälpa henne hitta ett meningsfullt uppdrag i vardagen. Jag tror att hon en dag kommer att axla rollen som en ny Debbie.

Denna vackra fröken som snart fyller 2 år, och är bara lite äldre än vad Debbie var när hon flyttade hem till mig. Planer må ha ändrats, men framtiden har ändå mycket gott att erbjuda. För stunden kommer hon att få skydda några lyckligt utvalda – utöver husse.

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 02 22 || 20:53

1 svar to 'Dagarna går väldigt fort…'

Subscribe to comments with RSS

  1. När man minst anar det vänder livet riktning, att gå från kväll/nattjobb till 7-16 är förstås en omställning, både för husse och fyrfotingarna.

    Marianne

    2024 02 23 || 19:35

Lämna en kommentar: