Man är ingen mästerkock…

3 kommentarer

Man är ingen mästerkock

Man är ingen mästerkock, men det behöver man inte vara för att kunna äta sig mätt! Ett samtal på jobbet inspirerade mig att kavla upp ärmarna och göra något jag inte gjort på länge.

Nämligen en hemmagjord pizza. Efter eget tycke och smak.

I ärlighetens namn så blev det mycket godare än jag vågat ana, men kanske för att man kände sig lite mer engagerad i matlagningen idag. Det blev ingen egen deg, utan i stället hamnade några hönökakor i botten på allt. Sen fyllde man på med pizzasås, riven paprika, strimlad skinka, kassler, champinjoner, ananas och ost.

Sen kunde allt stå i ugnen i ungefär 11 minuter. Jag ska kanske inte påstå att det var det absolut godaste jag ätit, men man blev i alla fall proppmätt. Det som blev kvar av detta blir lunch på fredag. Dagens krispiga kanter kommer dessvärre inte att vara kvar tills dess, men jag vill gärna tro att smaken blir än bättre tills dess.

Vad hände egentligen igår?

Att man är trött under arbetsveckan är kanske inget konstigt, men igår var man uppenbarligen tröttare än vanligt. Efter att man kommit hem så försökte man äta lite, och vid 19.30 bestämde man sig för att avsluta dagen tidigt. Jag la mig i sängen och startade igång TV’n för att se en film på Netflix, men…

Jag hann aldrig få igång Netflix. Eftersom jag redan hade somnat.

Vid 23.30 vaknade man till och förblev kanske vaken under 1,5 timme, men sen sov man gott ända fram tills att väckarklockan ringde. Jag känner mig kanske fortfarande något trött, men det är ändå mycket bättre än igår.

Därmed inte sagt att det kommer att bli något direkt nattsudd idag. Klockan börjar bli “mycket”, och det är sannerligen snart dags att krypa till kojs och låta batterierna laddas.

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt god natt!

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 02 14 || 20:30

Publicerat i Baronen - In Real Life

3 svar to 'Man är ingen mästerkock…'

Subscribe to comments with RSS

 1. När jag läste om din pizza tänkte jag på varma mackor som vi ofta gjorde i barndomshemmet på lördagskvällarna.
  Trött som en tok där då, det är inte konstigt att du har sömn att ta igen, du har tidiga mognar och är hemifrån hela dagar, sånt blir vi trötta av.

  Marianne

  2024 02 15 || 10:00

 2. Bra gjort.Pizzan blir godare när man själv gör den!
  Vädret ändrar sig hela tiden,så man vet inte vad man ska ha på sig när man går ut!
  Kram!

  skåningen

  2024 02 16 || 18:26

 3. Älskar hemmagjord pizza 😀 har börjat göra med creime freish istället för tomatsås, såå gott

  Pauline

  2024 02 20 || 08:42

Lämna en kommentar: