Det går inte alltid…

1 kommentar

Det går inte alltid

Det går inte alltid att få gjort jobbet man tänkt sig.

När det väl blivit ljust ute bestämde jag mig för att försöka fixa ett problem som varat ett tag. Ett rör under en av skogsvägarna har täppts igen, och ibland står vägen under vatten.

Det är naturligtvis ett problem på många sätt, men framförallt är det inte bra för vägen i sig.

Jag tog min lilla spade och rullade bortåt i skogen, men tyvärr lyckades jag inte ens hitta röret i allt vatten. Att det fortfarande finns lite tjäle gör ju att mer vatten rinner av mot bäcken. Några dagar med plusgrader kommer förhoppningsvis göra så att det torkar upp lite snabbare. När väl vattnet sjunkit undan så kan man förhoppningsvis påbörja jobbet.

Dessvärre ser det ut som att man kan vänta sig mycket regn kommande dagar. Så, nu får man ivrigt avvakta en dag då det blir möjligt att försöka fixa problemet. Det går inte alltid att få ett jobb gjort samma dag man tagit sig tid för det, så långt är i alla fall säkert.

Nytta kan i stället göras på annat håll!

Som exempelvis att dammsuga upp grus och hårbollar efter hundarna, och försöka bringa lite ordning och redan i min enkla boning.

Dessutom var det dags för Wilja att få åka iväg och se mer av den stora världen utanför hundgården. Att sen solen sken från en klarblå himmel gjorde allt bara mycket bättre.

Det blev lite sökövningar, bollkastande och gos för henne. När man nu kommit hem med henne igen kan man vara säker på att det grus man dammsög upp innan nu ersätts av sand.

Hon skötte sig exemplariskt bland människor, hundar och hästar! Hon fick dessutom möjlighet att springa lös en stund medan pinnar kastades.

Av bilden att döma trivs Wilja som fisken i vattnet! Att hon sen skötte sig ypperligt bra gör att hon också förtjänar något extra gott denna aftonen: ett märgben!

Efter denna dag så kan man koppla av och bara njuta.
Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt härlig lördag!

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 02 17 || 16:38

1 svar to 'Det går inte alltid…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Ett liknade problem hade vi på Osdal, och vägföreningen beslöt att lägga ett helt nytt vidare rör.
    klart Vilja gillar att besöka hästgård och att jaga bollar.
    Ha en fortsatt fin söndag!

    Marianne

    2024 02 18 || 13:26

Lämna en kommentar: