Vem uppskattar snöblandat regn?

1 kommentar

Vem uppskattar snöblandat regn

Vem uppskattar snöblandat regn? Ja, kanske inte jag, men samtidigt behövde jag inte ploga direkt när jag kom hem från jobbet.

Att man sen insåg behovet lite senare är en annan sak. Men om jag gör det i kväll så slipper jag stressa tidigt i morgonbitti.

Nog för att man är morgonpigg, men det måste finnas gränser. Dessutom förväntar sig hundarna en promenad på morgonen, och det åligger mig och se till att den blir genomförd.

I möjligaste mån… Så för att allt ska gå vägen i morgon, så måste jag pälsa på mig och bege mig ut i snöslasket. Inte nog med att det hänt något helt underbart i kväll, och jämte detta finns också ett videoklipp från en kollega som gör att man skrattar så mycket att tårarna rinner.

Onekligen kommer det att bli en väldigt bra dag i morgon.

Snöjouren fick rycka ut:

Ja, när man körde hem så var man ganska säker på att man skulle slippa att ploga i kväll. Men när blir det som man tror..? Ja, inte denna aftonen i alla fall. Vid 19.30 begav man sig ut för att ploga, och vid 21.00 var man hemma igen.

Därmed har man lite mindre tid kvar än vad man först planerat för, men samtidigt har man utfört en god gärning – både för andra och för sig själv.

I morgon när klockan ringer kommer man att kunna rasta vovvarna utan att det blir allt för besvärligt.

Plogningen gick bra bortsett från en liten incident: Vajern till snöbladet gick av, men lyckligtvis lyckades jag knyta(!) fast den igen. Problemet i sig är knappast ovanligt, men alltid lika besvärande.

Jag borde lära mig att kapa vajern och fästa om den efter varje säsong. Då hade man sluppit dessa besvärliga överraskningar varje vinter. Vajern höjs och sänks med cirka 15-20 cm varje gång, vilket gör att en ytterst kort sträcka utsätts för slitage. Gång på gång på gång.

Men i morgon (eller någon annan dag) kommer jag att få göra det jobb jag skulle gjort i våras.

Det som ligger framför en får man dock vänta med, för det mest aktuella just nu är att dra sig mot kammaren för att snutta kudde!

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevlig kväll!

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 02 12 || 21:29

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'Vem uppskattar snöblandat regn?'

Subscribe to comments with RSS

  1. Gilla eller inte gilla, det beror på om man är piskad att jobba med utesaker eller kan stanna inne.
    Var det inte meningen att vi ska då se videoklippet?

    Marianne

    2024 02 13 || 08:18

Lämna en kommentar: