Wilja var på äventyr…

2 kommentarer

Wilja var på äventyr

Wilja var på äventyr tidigare idag, och tanken var att hon mer aktivt skulle testa på personsök för första gången. Dessvärre verkar det som att hon hade lite svårt att anpassa sig till omständigheterna.

Så det blev mestadels bollkastande.

I detta kan jag bara skylla på mig själv som kanske inte miljötränat henne tillräckligt. Här hemma är hon alltid aktiv när det gäller nosarbete, men en ny plats med nya människor blev kanske lite övermäktigt.

Väl hemma var det uppenbart inget fel på varken nosen eller viljan – speciellt inte när man skulle äta mat. Nästa gång kommer förhoppningsvis att gå mycket bättre.

Trots att jag inte nådde resultatet jag hoppats på, så är hon i alla fall avsevärt tröttare i kväll. Men i morgon är en ny dag, men helt nya utmaningar för både mig och vovvarna.

Dock kommer både Turbo och Wilja att få en liten vilodag. Mestadels för Turbos skull, då han behöver det lite extra. Han är trots allt drygt 10 år gammal, och orkar inte riktigt hålla takten med Wilja.

Wilja behöver vilodagen för att lära sig njuta av stillheten. För hennes del blir det i stället lite mer sök- och lydnadsträning i all enkelhet. För egen del så kan man räkna med att behöva göra lite nytta kring hundgårdarna.

Turbos provisoriska hundgård kan rivas då Wiljas höglöp är över, men dessvärre så kommer vädret inte att vara speciellt fördelaktigt under morgondagen. Så jag får nöja mig med att riva den, och vänta ytterligare med att bygga upp de hundgårdar jag kommer att behöva i framtiden.

Det viktigaste är dock att jag kan stänga en av hundluckorna.

Lördagen är snart till ända…

Denna dagen har gått ovanligt fort, men man har ändå uträttat en hel del nyttigheter. Bilen har städats och tvättats, och likaså huset. Det är dock inte mycket mer än en tillfällig tröst i dessa tider.

Hundarna fortsätter att fälla, och väglaget gör att bilen snabbt kommer att bli smutsig igen. För stunden kan man i alla fall glädja sig åt att viss ordning är att finna i detta enkla liv.

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 02 03 || 21:27

2 svar to 'Wilja var på äventyr…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Nästan lika viktigt att träna huvudet som kroppen!

  Marianne

  2024 02 04 || 13:29

 2. Wilja kommer att lära sig med lite träning!
  Kram!

  skåningen

  2024 02 04 || 17:55

Lämna en kommentar: