Jobbet fortsatte här hemma!

Inga kommentarer

Jobbet fortsatte här hemma

Jobbet fortsatte här hemma, och man såg ingen möjlighet att skippa det.

Dagens väder har bjudit på snöstorm med allt vad det innebär. Jag hann dock nästan till jobbet innan väglaget blev riktigt besvärligt.

Vindarna skapade ganska rejäla vallar på sina håll, och jag fasade över hur det skulle se ur här hemma. Helst av allt hade man gärna gjort vad man ville, kolla på film och äta direkt efter jobbet. Men jobbet fortsatte här hemma, och man mer eller mindre vände i dörren efter att ha gett hundarna mat.

18.30 kunde jag parkera ATV’n i förrådet och avsluta dagens alla olika åtaganden. Nog för att man både trött och frusen just nu, så är man ändå nöjd av flera anledningar.

Kanske främst för att maskinen startade och gick precis som den skulle, men också för att jag utan problem kan gå ut med hundarna i morgon! Att man sen med detta arbete kan sprida glädje för andra är en ren bonus.

Allt detta lär göra att man kan sova extra gott i natt – och sova behöver man verkligen! I morgon är en ny dag och enligt den nuvarande väderleksprognosen lär man inte behöva ploga efter jobbet. Således kan man då se fram emot en välförtjänt kväll med vila och avkoppling!

Som kompensation för husses långa arbetsdag så fick vovvarna varsitt märgben att smaska på. Förhoppningen är att detta ska lindra frustrationen över att jag knappt varit hemma idag.

Snart nog kan man dock krypa till kojs och gosa ner sig i sängen framför en film.

Lite värme på detta!

Bristen på ved har onekligen varit kännbar denna vinter, och av just den anledningen har jag fått beställa drygt 2 m² ved. Priset för detta var knappt 3000 kronor, men förhoppningsvis kommer värmen veden ger att väga upp detta.

Den kommer förvisso inte att räcka speciellt länge, men den kommer onekligen att underlätta. Samtidigt kan man se fram emot nästa år, vilket blir ett år då man inte behöver oroa sig för varken elräkningen eller att det ska vara olidligt kallt här hemma.

Mycket av besväret denna vinter har ju berott på att den varit ovanligt kall på många sätt. Man hoppas verkligen att nästa vinter blir något mildare!

Tacksamt nog har man alltid två vovvar som värmer både själ och hjärta i denna stund.

Här hittar du oss på Facebook och Instagram

Skrivet av Henrik Olsson

2024 01 17 || 19:56

Publicerat i Baronen - In Real Life

Lämna en kommentar: