Man måste förnya sig ibland…

2 kommentarer

Man behöver förnya sig ibland

Man måste förnya sig ibland, och det är precis vad man gjort idag. Eller “förnya” är kanske inte rätt ord men den är i alla fall ny för mig.

Den telefon jag använder idag har varit en trogen följeslagare under mer än 3 år, och i mobilvärlden motsvarar det ungefär 80 människoår.

Därmed är den bästa tänkbara tiden förbi, och en ersättare har redan utsetts.

En uppdaterad modell av den iPhone SE jag har idag. För endast 265 kr extra i månaden blev denna min, och under nästa vecka kommer den.

I mobilvärlden motsvarar det ungefär 80 människoår. Visst, det hade gått att kanske bytt batteri och glaset på den gamla, men så blev det inte.

Samtidigt som jag beställde detta beställde jag också ett nytt mobilskal. Enbart för att skydda telefonen extra mycket – speciellt i början. Det vore onekligen en tragedi om man råkade tappa den när den är ny.

Man vill ju gärna slippa uppleva samma tragedi med telefonen som med de nya öronsnäckorna man köpte.

Modellen är uppenbarligen av det äldre slaget, men det finns inte en chans att jag skulle betala 18-20’000 för en ny mobiltelefon. Denna kommer att räcka länge och väl.

Speciellt med tanke på att minnet är på hela 256 GB. Vilket är perfekt med tanke på hur många bilder och videoklipp man har på sina hundar!

Vad kommer att hända med den gamla mobilen?

Ja, jag vet faktiskt inte. Att bara kasta den som elektronikskrot känns meningslöst. Kanske hittar man någon som behöver en telefon som är bättre begagnad, eller så behåller jag den här hemma som reserv.

Det återstår faktiskt att se…

Nu är det fredag!

I vanligt ordning “råkade” jag få med mig en kebabtallrik hem även denna fredag, och tro mig när jag säger att den smakade ljuvligt! Hundarna kan till och med intyga detta.

Just i kväll blir det lugna gatan. Allt handlar nu om att bara varva ner och njuta. I morgon ska jag träffa några arbetskamrater och vi ska äta middag, och det lär utan tvekan bli väldigt trevligt, och redan nu ser man fram emot detta!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 11 17 || 19:52

Publicerat i Baronen - In Real Life

2 svar to 'Man måste förnya sig ibland…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Go förmiddag!
  Jdag är det minusgrader och inget moln på himlen.
  Jag har iPhone och är nöjd med den.Jag har den gamla som reserv.
  Ha en bra lördag!
  Kram!

  skåningen

  2023 11 18 || 11:11

 2. Ha en bra söndag!
  Kram!

  skåningen

  2023 11 19 || 11:59

Lämna en kommentar: