Då var helgen slut…

2 kommentarer

Då var helgen slut

Då var helgen slut, och i vanlig ordning så har tiden gått alldeles för fort. En anledning är troligtvis att man var bortbjuden på middag igår.

Det var utan tvekan en väldigt trevlig kväll, och det blev inte så sent man hade räknat med.

Strax före 23.00 var man hemma igen, och drygt en timme senare låg man i sängen. Efter ytterligare 5 minuter hade man uppenbarligen somnat.

Trots att man vaknade redan vid 08.00 så var man kanske inte helt utvilad, men valde ändå att påbörja veckans sista dag. Den som i slutändan också blev en vilodag av sällan skådat slag.

Därmed kan jag avslöja att det inte blev något arbete utfört i hallen, men det tar vi en annan dag…
Som vanligt!

Men trots att man varit ineffektiv i helgen, så känns det ändå bra att man kommit så här långt med projektet. Den kommande helgen är helt ledig, så då lär man kunna avsluta projektet överlag.

Eller, ja – man kan alltid sikta på det!

En positiv förändring är i alla fall att man beslutat sig för att köpa ett extra element till hushållet. Detta kommer på många sätt att hjälpa till att bibehålla värmen någorlunda, och därmed också minska användandet av ved. Om effekten av detta beslut blir som man hoppas, ja, då kanske veden kommer att räcka trots allt.

Att försöka värma upp en stor del av huset efter att det blivit allt för nerkylt gör ju att det går mer ved. Jag siktar i stället på en mer behaglig tillvaro, och med hjälp av en timer så kommer man enkelt att undvika att temperaturen sjunker allt för mycket.

Därmed har man uppenbarligen tagit ännu ett steg mot bekvämlighet, men samtidigt innebär det inte att man övergett tankarna kring downshifting.

Hur går det med cyklandet?

Ja, ärligt talat så går det inte alls speciellt bra! Det framgår tyvärr med all önskvärd tydlighet att latmasken allt för många gånger fått möjligheten att välja transportmedel till jobbet.

I morgon siktar jag dock envist på att ta cykeln. Jag har noga kollat väderleksprognosen, och det verkar inte vara risk för någon nederbörd. Att det sen inte kommer att vara direkt varmt att cykla är en sak, men man får pälsa på sig lite bättre.

Så inför detta får man se till att packa väskan, och lägga fram kläderna man kommer att behöva. Allt man kan göra nu är och hoppas att latmasken inte hinner vakna innan man sätter sig på sadeln…

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 11 19 || 19:48

Publicerat i Baronen - In Real Life

2 svar to 'Då var helgen slut…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Ha en bra måndag!
  Kram!

  skåningen

  2023 11 20 || 12:41

 2. Trevligt med middagsbjudning! Hallen står kvar, det jobbet försvinner inte så ta det lugnt!

  Marianne

  2023 11 20 || 13:32

Lämna en kommentar: