Lite krydda i livet…

1 kommentar

Lite krydda i livet

Lite krydda i livet är aldrig fel, men vad gör man när kryddan är slut?

Ja, det var en fråga man fick ställa sig själv under tiden man genomförde sin kökstjänst. Först ut påbörjade jag en ljuvlig lasangette, och medan den tillbringade tid i ugnen var planen att göra tacos.

Jag är inget matvrak, men tänkte mer vara tidseffektiv. Matlådor skulle göras i ordning för framtiden. Samtidigt är man mer effektiv med elförbrukningen!

Dessvärre skulle det visa sig att tacokryddan var slut. Den som man alltid haft mängder av innan i något skåp! Ingen påse stod dock att finna denna gång, så några av matlådorna får vänta tills i morgon.

I kväll kommer man i alla fall att kunna avnjuta en god rätt, och slötitta på Netflix. Allt detta innan man går och lägger sig strax efter 20.00. Kraven på tillfredsställelse under sin fritid är onekligen låga…

Sent skall syndaren vakna!

Enligt gårdagens plan skulle jag cykla till jobbet, men av någon anledning försov jag mig. Det var tack och lov ingen större panik, men jag vaknade först 04.30. I denna stund insåg man sitt dilemma…

“Ska jag gå en kort morgonpromenad med hundarna så att jag hinner cykla, eller ska jag gå en längre promenad och ta bilen?”

Det blev det senare alternativet! Till vovvarnas stora glädje. Ibland känns det som att jag lite för lätt erbjuder hundarna mindre för att själv kunna träna mer.

Man får inte glömma att min tid med hundarna är extremt värdefull. Speciellt för hundar som troget väntat hemma hela dagen.

Ibland känner jag att samvetet gnager något då jag är borta väldigt mycket nu, men det finns tyvärr inte mycket jag kan göra. Förutom att ta tillvara på tiden före och efter jobbet.

Efter bästa möjliga förmåga!

… men klockan tickar på här hemma! Det börjar otroligt nog bli dags för mig att avrunda dagen, och förbereda mig för morgondagens alla utmaningar.

Om allt går enligt planerna så tar man cykeln till jobbet i morgon. Oavsett kommer hundarna att få sin promenad innan jag sticker till jobbet!

Hoppas att du får en fin kväll 🙂

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 11 15 || 19:14

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'Lite krydda i livet…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Du får ett recept så du kan göra egen tacokrydda nästa gång den är slut, för dessa kryddor har du väl alltid hemma? 😀

    1.5 tsk salt, 2 tsk chilipulver, 2 tsk paprikapulver, 1 tsk vitlökspulver, 1 tsk lökpulver, 1 tsk spiskummin, 2 krm cayennepeppar

    Marianne

    2023 11 17 || 15:27

Lämna en kommentar: