En mörk tid väntar…

2 kommentarer

En mörk tid väntar

En mörk tid väntar efter att man ställt om klockorna efter vintertid. Idag körde man bil till jobbet för att kunna svänga inom ByggMax och köpa golv till hallen.

Jag var hemma strax innan 17.00, och då hade det redan börjat bli mörkt ute.

Det innebär att när man fortsättningsvis cyklar kommer man att behöva belysning både till och från jobbet. Förvisso är detta ett mindre besvär, men det viktiga här är att faktiskt komma ihåg att ta med rätt sladd så att man kan ladda framlyktan på jobbet.

I morgon siktar jag på att cykla till jobbet. Detta är dock något som kan ändras i sista stund. Allt beroende på vilket väder man får utstå under morgondagens promenad med hundarna.

Klockan ringer 04.00, och målet är naturligtvis att studsa upp ur sängen. Snarare än att snooza en halvtimme och sen kravla sig ur sängen. Självklart hoppas man på en cykeltur, då man inte cyklat på 6 dagar. Vanligtvis försöker jag få igenom en cykeltur under helgen också, men denna helg fokuserade man extra på annat.

Något man nu får betala ett högt pris för. Det är trots allt väldigt bekvämt att köra bil… Därmed inte sagt att det är att föredra, men jag kan alltid ursäkta mig med att jag har drygt 25 km till jobbet.

Även om ursäkten är föga giltig. Kroppen har en förmåga att kunna anpassa sig till de mesta, något man bland annat lärde sig under långpromenaden mellan Kiruna och Ystad.

Den iver man kände då är svår att få tillbaka. Men inte omöjlig. Än.

Golvet ligger och väntar i hallen!

Besöket på ByggMax sved lite i plånboken, och vetskapen om att mer behöver köpas längre fram gör knappast saken bättre. Drygt 1500 kr hamnade notan på, men nu finns i alla fall golvet här hemma.

Vid nästa besök ska jag köpa stolpar till hundgården, samt lister till hallen. Jag ville inte köpa några lister idag, då jag helst inte vill kapa dessa i förväg. Med ett släp så kan man enkelt få hem allt i dess fulla längd. Bara för att senare kapa upp allt i efter konstens alla regler. Utan att riskera att kapa något för kort.

Men, innan golvet läggs och listerna sätts, så måste väggarna målas. Att måla är ett mindre jobb, men det är tveksamt att jag påbörjar detta innan helgen. Kvällarna går alldeles för fort, och man måste försöka komma i säng tidigt.

Men tids nog så får man det gjort. Det viktigaste är dock att man återupptagit arbetet i hallen, och nu är man närmare slutresultatet än någonsin tidigare!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 10 30 || 19:56

Publicerat i Baronen - In Real Life

2 svar to 'En mörk tid väntar…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Lycka till med golvet!
  Fint väder här idag!
  Igår regnade det hela dagen!
  Kram!

  skåningen

  2023 11 01 || 13:08

 2. Om du har samma väder som jag har så förstår varför det har blivit bilen, lätt regn går väl an, men starka vindar och stora regndroppar, nä då får i alla fall min cykel vila.
  Men vädret passar förstås för innejobb!

  Marianne

  2023 11 03 || 09:48

Lämna en kommentar: