Man måste tillåta förändringar!

2 kommentarer

Man måste tillåta förändringar

Man måste tillåta förändringar! Speciellt om dessa kan medföra en förbättring på alla plan. I morse vaknade man kring 06.30, och bestämde sig för att kliva ur sängen.

Sen dess har Wilja inte lämnat min sida!

Inledningsvis var man förvånad över att man vaknade tidigt, men sen insåg man varför. Vi har nu övergått från sommartid till vintertid.

Den extra tiden man fick lite oväntat fick mig att noga tänka igenom några av mina planer för hallen, speciellt vad gällde den planerade fondväggen av gamla tidningar.

Inledningsvis så fanns dessa planer i en annan del av hallen, men vid närmare eftertanke skulle det bli alldeles för mörkt och oläsbart. I stället valde jag att göra den fondväggen i hallen – inne hos hundarna.

Där är det ljusare och mer tydligt.

Den äldsta tidningen vi ser här är från september 1953, så den är alltså över 70 år gammal. Då dessa fynd gjorts i huset så känner jag att dessa på något sätt också tillhör huset. Beskådar man väggen närmare så kan man bland annat se ett ifyllt korsord.

Husets historia kan således leva vidare ett tag till.

Man måste tillåta förändringar

Gamla tidningar gör hallen till viss del mörkare, men övriga väggar kommer att målas vita. Min största oro just nu är att tidningarna inte kommer att fästa. För att senare kunna torka av väggen har jag även rullat på lim ovanpå, i hopp om att detta kommer att skydda pappret ytterligare.

Jag är kanske inte helt nöjd med resultatet, men det är ändå tillräckligt bra.

Senare i eftermiddag kommer jag förhoppningsvis att få gjort första strykningen på övriga väggar. Så snart rollern som användes tidigare är tillräckligt rengjord och torr.

Man ska aldrig limma en plastmatta!

En stor del av dagens arbete gick åt till att först riva bort den gamla plastmattan. Men då den var limmad, så satt det mesta kvar. Därmed fick man använda kofoten för att skrapa bort resterna.

Ett jobb som verkligen var både tungt och frustrerande, men nu är det gjort!

Det blir ingen ny plastmatta i hallen. I stället blir det tarkettgolv, och den billigaste varianten. Förhoppningsvis liknande den jag redan har i vardagsrummet och köket.

Den har trots allt stått pall för många hundar och “tappade” märgben under årens lopp. Orsaken till varför jag valde plastmatta från början var för att skydda golvet från omkullvälta vattenskålar, men det finns andra sätt att göra det.

Detta är i alla fall några bilder på dagens arbete, och fler är att vänta!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 10 29 || 13:51

Publicerat i Baronen - In Real Life

2 svar to 'Man måste tillåta förändringar!'

Subscribe to comments with RSS

 1. Bra jobbat !! Både vägg och golv blir bra!
  Ha en bra måndag!
  Kram!

  skåningen

  2023 10 30 || 09:52

 2. Lite jobb där med plastmattan! Min son har också tapetserat med gamla tidningar i sin hall, jag vet inte om de har lackat eller vad de strykt utanpå.

  Marianne

  2023 10 30 || 13:17

Lämna en kommentar: