En liten bit…

3 kommentarer

En liten bit

Vi tar en liten bit i taget, och tids nog är man färdig. Antingen i år, eller nästa år… Det vore dock onekligen fördelaktigt om man blev klar redan under nästa vecka.

Trots att körsbärsträdet dog för flera år sedan, så verkar stammarna ha klarat sig fint från röta. Grenarna, och speciellt de tunnaste, är mer eller mindre förstörda.

Klabbarna på bilden är i alla fall både fasta, fina och nästan helt torra. Något som märktes väldigt tydligt när man började svinga klyvyxan som en galning.

Åren har dock gått hårt åt barken, och därför faller den av väldigt lätt. Vilket är uppskattat. Tanken är att mala ner den och använda den som strö i utedasset.

Det är viktigt att ta till vara på så mycket som möjligt… En liten bit kan vara ack så viktig!

På tal om en liten bit: Skottkärran fick idag en “ny” skalm. Därmed är båda skalmarna bytta enligt snåljåpens preferenser, och den kan nu flitigt användas igen.

Detta var trots allt ett smidigt sätt att laga skottkärran på. Av den anledningen kommer man även i fortsättningen att använda sig av gammalt spillmaterial.

Den sista lediga dagen!

Ja, detta är den sista lediga dagen, och nu börjar jobbpassen fylla upp dagarna. För min del blir det en liten mjukstart med jobb på fredag och lördag. Sen är man ledig en dag. Jobbar en dag. Ledig tre dagar. Jobbar 6 dagar.

Så… det kommer att bli lite intensivt framöver. Dock uppskattar man möjligheten att få jobba lite extra och tjäna så pass mycket pengar att man även kan spara lite.

En viktig del i allt detta är att man lyckats (?) sluta snusa. I skrivande stund avslöjar appen på mobilen att det gått 31 dagar, 20 timmar och 39 minuter sen man spottade ut sista snusen.

För egen del är jag både extremt nöjd och brutalt förvånad. Jag trodde väl aldrig att jag skulle lyckas vara nikotinfri en hel månad – men tacksamt nog skulle det visa sig att jag hade fel.

Låt oss bara hoppas att jag fortsätter att ha fel även i framtiden, och att man aldrig mer lägger en snus under läppen!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 06 22 || 20:38

Publicerat i Baronen - In Real Life

3 svar to 'En liten bit…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Bra gjort att laga rullebören!
  Ha en bra kväll!
  Kram!

  skåningen

  2023 06 22 || 21:33

 2. Jag vet det är sjukt många reCAPTCHA man måste gå igenom för att kunna kommentera på bloggar. Sjukt irriterande!
  Glad midsommar!

  Yasmine

  2023 06 23 || 09:39

 3. härligt att få bort det 🙂

  Pauline

  2023 06 23 || 22:04

Lämna en kommentar: