Länge fanns behovet…

1 kommentar

Länge fanns behovet

Länge fanns behovet att laga skottkärran. Idag var uppenbarligen den dag då man tog tag i saker och ting. Förra året gick en skalm sönder på skottkärran, och därmed stod man utan medhjälpare en tid.

Jag kollade upp vad en ny skalm skulle kosta, och fasade för priset: Det var nästan billigare att köpa en ny skottkärra i stället…

Uppenbarligen vägrade jag, och livet här hemma på Hundgården fortsatte utan en skottkärra. Idag tog jag dock tag i allt och kunde återanvända en gammal spillbit.

Man är dock väl medveten om att den inte kommer att hålla lika länge, men det är ingen fara. Det finns gott om spillbitar här hemma, och så länge däcket håller kommer den att förses med enklare skalmar efter hand.

Återigen får man ett bevis på att det enklaste arbeten har en tendens att dröja innan dessa blir utförda.
Men bättre sent än aldrig…

Tack vare detta så slipper jag i fortsättningen bära in ved! Vilket naturligtvis kommer att underlätta vardagen. Länge fanns behovet, men nu är det fixat!!

Bilen används mindre:

Under denna månad har man endast kört bilen under 5 dagar, vilket utan tvekan är positivt. Under gårdagens turer fick man dessutom tanka för första gången i år.

Nu återstår det att se hur länge dieseln räcker denna gång. Det vore onekligen givande att inte behöva tanka igen förrän i maj månad!

Ca 86 mil har bilen rullat i år, och det är verkligen en bra början! Även om jag på något sätt tycker att det är onödigt mycket. Det bådar dock gott för ett positivt slutresultat, om allt fortsätter i rätt riktning.

I morgon inleder man en ny månad, och man hoppas att den har betydligt mer att erbjuda än denna. Främst tänker jag på arbetstillfällen, men även annat som är aktuellt i min lilla tillvaro!

Vi på Hundgården önskar er alla ett riktigt trevligt avslut på februari, och en fantastiskt bra start på mars!

Vi finns på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 02 28 || 18:47

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'Länge fanns behovet…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Det är nästan fräckt att ta så bra betalt för en träbit, det visar att miljötänket är lika med noll. Slit och släng och köp nytt!

    Marianne

    2023 03 01 || 11:52

Lämna en kommentar: