Träningen i februari…

3 kommentarer

Träningen i februari

Träningen i februari blev bättre än väntat, så jag känner mig ytterst nöjd. På vissa sätt. Cyklingen har genererat totalt 662 km, medan promenaderna varit något blygsamma.

I slutet på grund av att Wilja varit halt.

Mitt mål var att förbränna 1000 kalorier/dag via aktiviteter som cykling, promenader och styrketräning under februari månad. Jag nådde tyvärr inte hela vägen fram. Genomsnittet landade på drygt 899 kalorier/dag.

Så varför inte sätta samma mål även under mars? Förr eller senare måste jag klara av detta något enkla mål. Samtidigt så sätter jag målet att också avverka 1000 km, antingen med hjälp av cykeln eller till fots.

Under gårdagens promenad med vovvarna såg jag inga tecken på hälta hos Wilja, så man kan nog snart bege sig ut på längre promenader.

Träningen i februari var bra, men samtidigt går det att förbättra allt på många sätt!

Mars inleddes på bästa sätt:

När man vaknade upp denna dag så sken solen från en klarblå himmel, och trots den inledningsvis något kalla luften manades man till en cykeltur.

Väl inne i stan kunde jag till min glädje konstatera att Shell Arvidstorp öppnat tre av sina fyra tvätthallar. Med tanke på hur min cykel såg ut passade man på att svänga in där och spendera 20 kr. Samtidigt minns jag cykelhandlarens förmanande ord kring just tvätt.

Nu är cykeln återigen förhållandevis ren, även om man fick cykla på en bitvis kladdig grusväg innan man var framme vid sitt hus.

Ibland har jag ju önskat mig en egen högtryckstvätt för sådana jobb, men anser att det skulle kosta betydligt mer än det smakar. Dessutom så skulle olja mm rinna rakt ner i marken.

Därför är kanske en tvätthall likt denna ett betydligt bättre alternativ. Både ekonomiskt och miljömässigt. Hur som haver – cykeln är ren, och jag är nöjd!

Tvätthall, Shell Arvidstorp, Falkenberg, Tvätta din cykel

Huslig husse fixar och donar:

Det strålande vackra vädret inbjuder till en hel del aktivitet här hemma på Hundgården. För första gången i år har jag dessutom valt att torka tvätten utomhus, och jag hoppas att tvättställningen inte blåser omkull.

I övrigt ska jag även idag återställa mitt gamla sovrum. Med två hundar behövs onekligen en dubbelsäng om man själv ska få möjlighet att sova gott.

Sängen inne i kontoret ska därför flyttas.

Under årens lopp har det varit ett ständigt flyttande hit och dit rörande sovrum och kontor, men jag tror att mitt beslut är av bästa sort. Hur allt blir återstår att se, men jag tror att både Turbo och Wilja kommer att uppskatta möjligheten att få sova nära husse.

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt härlig start på den nya månaden!

Vi finns på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 03 01 || 14:52

3 svar to 'Träningen i februari…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Klart att dom vill sova nära husse!
  Kram!

  skåningen

  2023 03 01 || 21:29

 2. Min cykelkille gnällde också lite om en (min) otvättad cykel, så jag får väl ta tag i det snart.

  Marianne

  2023 03 02 || 11:24

 3. vad härligt!

  Pauline

  2023 03 03 || 19:57

Lämna en kommentar: