Flitighetens lampa lyser klart…

1 kommentar

Flitighetens lampa lyser klart

Flitighetens lampa lyser klart, trots rådande elpriser! Lyckligtvis kräver den lampa ingen direkt ström, så detta är inget man behöver betala för nästa månad.

Dagen började kanske inte riktigt lika tidigt som man tänkt sig – men den började i alla fall.

Som uppvärmning började jag dagen med att klippa gräsmattan.

Eller ja, det som en gång var en gräsmatta. Idag tycks den mest bestå av mossa… Det är ett ganska tråkigt uppdrag, men icke desto mindre måste man utföra det.

Gräset växer inte speciellt mycket just nu, men höstlöven har en tendens att dölja sånt man helst vill hitta.

Den totala inhägnaden är ju över 3000 m³, så man får leta en stund efter hundarnas “presenter” innan man kan starta gräsklipparen.

Efter att gräsmattan blivit klippt och höstfin så trampade man in till stan en sväng. Egentligen var det en ganska onödig resa, men det var ändå skönt att låta benen jobba ordentligt.

När man väl kommit hem från detta så var tanken att man skulle fortsätta jobba med ena entrén. Jag kom dock plötsligt ihåg att det fanns något viktigare att göra först.

Här hemma finns två behållare för latrinkompost. Dessa används växelvis, och det var nu dags att gräva ur en innan vintern kommer med sina minusgrader.

Man önskar att allt flutit på smidigt, men i samband med arbetet valde skottkärran att tacka för sig.

Ena skalmen gick av och man fick improvisera något…

Det var en gång…

Detta projekt har visat sig vara betydligt större än man tidigare trott. Efter att gången grävts ut så inser man att det finns mycket kvar att gräva bort.

Det blir onekligen ett större projekt om man inte har en skottkärra…

Till höger på bilden så kommer en framtida planteringslåda att stå, och jag tror att det kan bli bra att sätta upp en kant med hjälp av några gamla trall. Om inte annat lär det i alla fall hålla gruset på plats…

Som ni ser så har jag ännu inte börjat flytta bort stenplattorna, men det kommer tids nog. Det kommer dock inte att bli av i morgon då regnet kommer att närvara under större delen av dagen…

Således kan man njuta av en lugn dag i hemmet!

 

Skrivet av Henrik Olsson

2022 10 04 || 22:00

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'Flitighetens lampa lyser klart…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Du är så duktig på att fixa saker!
    Ha en bra dag !
    Kram!

    skåningen

    2022 10 05 || 11:07

Lämna en kommentar: