Elförbrukningen har ökat markant…

Inga kommentarer

Elförbrukningen har ökat markant

Elförbrukningen har ökat markant här hemma på Hundgården. I alla fall enligt mina mått mätt. Orsaken till detta är att veden tryter, vilket har fått mig att göra något som nästan var otänkbart:

Sparka igång ett element, speciellt under nattetid.

Samtidigt ser jag med fasa på hur förbrukningen “skjuter i höjden”. Å andra sidan vaknar man upp i ett något varmare hus än man är van vid, vilket är ganska trevligt.

Varför veden redan är slut är svårt att förklara, men uppenbarligen har förbrukningen varit högre än vanligt. Detta väcker samtidigt tankar inför kommande vinter, och eventuellt kommer man att få ändra vissa rutiner.

Att använda ett element då och då är knappast något negativt, om än mindre önskvärt från min sida. Icke desto mindre är det något man uppenbarligen behöver göra i denna stund.

Överlag har man ändå en väldigt låg elförbrukning i huset, så det kan ändå anses vara ok. Snart är värmen här igen, och då behöver man inte oroa sig över temperaturen inomhus.

För att gardera mig kommer jag att behöva klyva upp ved som legat ute under några år. Den innehåller kanske inte längre speciellt mycket energi, men den kommer ändå att värma en del.

Förhoppningsvis tillräckligt mycket.

Vi hade ganska nyligen väldigt varma och trevliga dagar, men för stunden är det besvärande kallt och blåsigt. Tacksamt nog är detta väder tillfälligt, men icke desto mindre besvärande.

Elförbrukningen har ökat markant, men man har ändå förbrukat mindre i år än förra året. Man kan alltid hoppas att trenden fortsätter i rätt riktning…

I kväll väntas jobb!

Om ett par timmar kommer man att hoppa upp på cykeln och trampa västerut. För stunden känner jag mig ovanligt trött, trots att man verkar ha sovit väldigt länge. Jag vet dock att det onda i nacken väckt mig många gånger under natten.

Det verkar i alla fall vara på bättringsvägen, så en tablett till gör kanske att det onda är helt borta när man vaknar i morgon. Det är i alla fall vad man hoppas på!

Vi finns på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 04 27 || 15:28

Publicerat i Baronen - In Real Life

Lämna en kommentar: