Varför inte begrava stridsyxan…

1 kommentar

Varför inte begrava stridsyxan

Varför inte begrava stridsyxan i en vedklabbe eller två? Ja, det är kanske inte en stridsyxa i ordets rätta bemärkelse, men om ryssen anfaller får man förlita sig på sin uppfinningsrikedom.

Idag fick man gjort lite för att trygga tillgången på värmande material till kommande vinter. Det uppsågade materialet klövs förvånansvärt snabbt och smidigt.

Mängden som detta utgjorde var dock långt i från tillräckligt. Därmed börjar man också titta på andra träd på tomten man kan fälla i hopp om att dessa ska värma en i vinter.

I denna stund behöver jag nog ringa en vän. Några av träden är ganska stora, och för att garantera sin egen säkerhet skadar det inte att få lite hjälp. Samtidigt lutar några av träden ut över vägen som går förbi tomten, vilket gör att röjningsarbetet lämpligtvis bör gå fort.

Man vill ju inte blockera vägen längre än nödvändigt.

Tacksamt nog är denna väg i stort sett otrafikerad under kvällstid, så man kan troligtvis se fram emot kvällsarbete inom kort. Kanske redan i kväll!

När det kommer till att fälla större träd så vill jag helst ha en vän i närheten. Dels för min säkerhet, men också för att det ska gå snabbt och smidigt att röja bort allt.

röjningsarbetet ska gå snabbt och smidigt.

Lyckligtvis är den vägen ganska tom på trafik under kvällstid. Kvar återstår några träd att fälla, men det är inte ett arbete jag önskar utföra på egen hand.

Det bästa vore om man lyckades övertyga en vän att hjälpa till.

I detta fall menar jag dock inte en fyrbent vän, utan en tvåbent… Icke desto mindre finns det alltid minst en fyrbent vän i närheten av mig.

En ledig fredag!

Jag minns inte exakt, men skulle gissa att jag kom i säng först vid 03.00 i natt. Trots detta så vaknade man strax efter 08.30, och insåg det meningslösa med att bara ligga kvar i sängen.

Man passade på att bjuda sig själv på en kopp kaffe, och kort efteråt hade kroppen vaknat till liv. I ett sånt läge kan man inte göra annat än att hoppa upp på cykeln och trampa in till stan.

Trots att solen sken så var det fortfarande lite småkyligt. Av den anledningen tog jag på mig min halsvärmare för att skydda nacken lite extra. Den är förvisso bättre, men jag känner fortfarande av den något.

Förhoppningsvis fortsätter det bli bättre för var dag som går…

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 04 28 || 21:07

1 svar to 'Varför inte begrava stridsyxan…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Ja, det är nog bra att ha en vän till hjälp när du ska fälla träd.
    Värmen kommer nog efter helgen, att frysa över Valborg är väl mer regel än undantag.

    Marianne

    2023 04 29 || 10:51

Lämna en kommentar: